Talán napsütés is jön az eső után? – Marble Mist klippremier
december 14, 2020

Az idei egy viharos év volt, és a metaforikus záporok sok tervet és reményt mostak el, a világ hangulatára pedig szürke felhő telepedett. De mint ahogyan az eső, úgy egy ilyen év is megújulást hozhat, legalábbis a Marble Mist zenekar így tekint erre az időszakra, és a szeptember végén megjelent ‘Ébredés’ után most egy új dallal, az ‘Eső után’-nal intenek búcsút 2020-nak. A dalt és a hozzá készült videót nálunk láthatjátok/hallhatjátok először!

A dal születéséről a zenekar két tagja, Tóth Balázs és Plaszkó Bence mesélt:

„A második hullám előtt igyekeztünk minél többet közösen zenélni, és a felgyülemlett dalötleteket kidolgozni. Így született az ‘Eső után’ is, ami egy önfeledt, vidám dal. A szövege sokféleképpen értelmezhető, viszont a legfontosabb üzenete az, hogy a nehezebb időkben is érdemes a jó dolgokra koncentrálni és egymást támogatni, legyen szó baráti, családi vagy érzelmi támogatásról.”

A dalhoz készült egy dalszöveg-videó is, amit szeptemberben forgattak a fiúk, erről a következőket mondták el:

„Mivel a zenekarból hárman is eredetileg miskolciak vagyunk, így idén részben áttettük az alkotói bázist Miskolcra, viszont nyáron és az őszi lezárások előtt sok időt töltöttünk Budapesten is. A klip elég spontán született: sokat lógtunk együtt Cedric Af Geijersstam barátunkkal, akivel egy délután kitaláltuk, hogy kimegyünk a rakpartra és jól érezzük magunkat. Így született teljesen spontán meg a klip alapja. Direkt karácsony előttre terveztük a kiadást, hogy ezzel zárjuk le ezt a hosszú és elég kiszámíthatatlan évet. Reméljük, jövőre már a közönséggel együtt is lehet énekelni a refrént, addig pedig készülnek az új dalok!”

  • Ha azt a világ is úgy tervezi, a zenekar jövőre számos vidéki és pesti koncertet tervez, tavaszra pedig egy ötszámos kislemezzel is készülnek, melyen az ‘Eső után’ is helyet kap majd. A track egyébként december 20-án a streaming szolgáltatók platformjain is megjelenik, így az ünnepi készülődős listákra is hamarosan fel lehet csapni.