Summertime, when i feel easy
június 3, 2013

A szemtelenül fiatal Suburband tegnap nyerte meg az A38 hajó tehetségkutatójának, a Talentométernek a Hiphop/Reggae elődöntőjének közönség és zsűri díját is. A zsűri elnöke, a Punnany Massifos Felcser Máté azt mondta róluk, hogy látszik, hogy imádnak zenélni, és szóban is megerősítette, hogy ők voltak az este legjobbjai.

Nem csoda, hogy taroltak a srácok, ugyanis tényleg kiemelkedően jó zenét csinálnak. Bár még nincs túl sok stúdiófelvételük, és ami van, az sem a legjobb demo anyag, amit egy ilyen zenekar felmutathat, de már abból is kihallatszódik, hogy nagyszerű ötletek és harmóniák vannak a zenészek fejében. Leginkább az Irie Maffiához tudnám hasonlítani őket, de csak azért, mert nagyon hasonló a felállás (két MC, egy énekesnő, dob, gitár, basszusgitár, szintetizátor, hegedű), a zenéjük jazzesebb és lazább az Irieénál.

2013 abszolút a Suburband éve lesz, a tegnapi elsöprő győzelmük révén felléphetnek majd Reggae Campen, a királyi tévé Szerencseszombat című műsorában, és hol van még a verseny döntője? Ha idén ráfeküdnek egy igazán jó bemutatkozó anyag összedobására, akkor jövőre akár már a nagyobb fesztiválok is gond nélkül meglesznek. Addig persze nagyon sokat kell még dolgozniuk, de biztos vagyok benne, hogy ha ez így lesz, akkor hallunk majd még róluk bőven.