Nyers őszinteség a Siketfajd új koncertfilmjében

Cikk

december 29, 2018

Vargha Zsolt

1728

Aktív évet tudhat maga mögött a Siketfajd zenekar. A januári Aurórás koncert után, amiből a videó is készült, végigturnézták az évet és az országot, olyan zenekarok társaságában, mint a Supernem, Tej, Ohm Maid, valamint a Rocket Mode és több fesztiválra is eljutottak, köztük a Kolorádóra, Bánkitóra, és a Fishing On Orfűre, ráadásul ott voltak a KERET blog születésnapján is .

“A koncertfelvételt 2018. januárjában csináltuk az Aurórában két barátunk, Ludmann Dániel és Oberczián Márton, segítségével. Azt előre tudtuk, hogy a minőségében lehet majd kivetni való (főleg hangügyileg), de az elejétől kezdve az volt a lényeg, hogy egy hangulatos koncertfilmet hozzunk össze, amin keresztül kicsit bele lehet kóstolni milyenek is vagyunk élőben. A játékunkban is akad hiba bőven, de mi úgy gondoljuk ez a felvétel ettől csak nyersebbé, élőbbé válik.” – avatott be minket a kulisszatitkokba Sziládi Szabolcs, a zenekar dobosa.

Tavasszal megjelent második nagylemezük a Mi ez a tánc?, amelyről itt írtunk. A lemez bemutatója a Mika Tivadar Mulatóban zajlott le a Puhító társaságában. A srácok ősztől szünetet terveztek, de ugye az élet nem áll meg – megkezdődött az ötletelés a következő albummal kapcsolatban.

“Januárban megkezdjük a lemezfelvételt, ami feltehetőleg egy EP lesz. Ezt Papp Szabinak és megint csak a Supernemnek köszönhetjük, akik segítik ennek megvalósulását.”

Fotó: Ludmann Dániel

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!