Vajon megleljük a választ az örök kérdésre?
április 20, 2018

A Siketfajd 2016-os bemutatkozó lemeze, a Dürgés óta két év telt el. Most itt a folytatás, amiben egy jóval kiforrottabb, érettebb zenekarral találkozhatunk, és talán megleljük a választ az örök kérdésre: Mi ez a tánc?

Érezhető a változás az előző albumhoz képest: míg a Dürgés inkább a szimpla, pár akkordos rock and rollra épített, itt érezhető az irányváltás, a kísérletezgetés. Bele-bele kóstolgattak új stílusokba és sikeresen ötvözték azokat, amiből létrejött az a bizonyos „Siketfajd esszencia”. Balkáni hangulat, sötét tónusok, vad tánc.

„A második Siketfajd lemez egy jóval komolyabb, sötétebb és szomorkásabb hangvételű korong az elsőhöz képest. Sűrű ritmusok, gyors tempó, ütős, húzós témák, helyenként keleties, balkáni dallamok, egyszerű punk témák, pszichedelika és funky.”

A lemezre az elmúlt két évben íródott dalok kerültek fel, amik közül néhány ismerős lehet a rendszeres koncertre járóknak, de a zenekar még nekik is okozhat meglepetést.

„Egy két teljesen új téma is felcsendül, amelyek két-két szám átvezetőjeként csendül fel, hozzá igazítva Sebi, a zenekar bohóca, által szavalt szövegekkel.”

A dalok fő témája a feszengés, tehetetlenség érzését boncolgatja, itt-ott megfűszerezve egy csipetnyi társadalmi-politikai kontenttel.

A zenekar vizuális élményéért felelős Sebi így nyilatkozott a lemezről:

„A Siketfajd digitális jellé alakítja az ingerült segítségkiáltását. De még nem hallgattam.”

Lemezbemutató koncert április 21-én, szombaton a Mika Tivadar Mulatóban, a Puhító zenekar társaságában.

Illetve találkozhattok velük május 18-án is, a KERET Szülihaton!