Neonfényes bárestékre invitál a Samurai Drive első klipjében
január 18, 2020

Nóvé Soma és Riederauer Dániel új projektjéről, a Samurai Drive-ról először tavaly év végén lehetett hallani, amikor kiadták a készülő lemezük első dalát és a hozzá tartozó B-sideot. Az éjszakai autózás hangulatát elektronikával kevert újhullámos blues zenévé alakító páros most nagy örömünkre újra hallat magáról a ‘Neon Side’ c. dallal.

A szám egy szimpla bluesos gitártémával és csendes vokállal indít, mely minden versénél egyre többrétűvé növi ki magát újabb sávokkal és erősebb indulatokkal gazdagodva.

Ettől a fokozatos felépítéstől egyszer csak azt vehetjük észre, hogy a melankolikus intro ellenére nagyon hamar magával ragad minket a táncoltató kettő-négyes lüktetés.

A dalhoz egy Lippai Balázs által rendezett egysnittes hangulatvideó is készült, mely a Ponyvaregény amerikai báros atmoszféráját keverte egy túlnyúlt budapesti éjszakával. A képkockákon látható erős film noiros színezet nagyszerűen illik a zenekar esztétikájához és a szám késő éjjeli szétfolyásokhoz.

Ha tetszett a ‘Neon Side’, akkor mindnképp megéri figyelni a srácokra, hiszen hamarosan egy egész albumnyit fognak elénk tárni ebből a szuggesztív és titokzatos hangulatból.