Felkerült a videára a Robotok első klipje a 90-es évekből
május 5, 2017

A Robotok a tavalyi Kikeltetőn tűnt fel, egészen a döntőig szavaztátok a bandát, idén nyáron pedig a Kolorádó KERET napján fel is fognak lépni. Most készítettek egy klipet ‘Overdose’ című számukhoz, mi pedig megkértük Szabó Gyula énekes-gitárost, hogy avasson be a részletekbe. Változtatás nélkül közöljünk az időutazó zenekar frontemberének szavait.

A szemfülesebbek észrevehetik a háttérben 2pac és Jean Claude van Damme posztereit akik akkor nagy példaképeink voltak. Tehát 97-ben ismerkedtünk meg az ‘Overdose’ klip rendezőjével, aki még a bátyjától szerezte meg egy másolt kazettánkat és ragaszkodott hozzá, hogy klipet forgathasson kedvenc számához.

Elmondása szerint lelkében vad paranoiás gondolatokat keltett a zene és késztette rá, hogy emberi félelmeivel szembenézzen. Ezeket igyekezett lencsevégre kapni. Ilyen félelem például az öreg férfinő személyében az öregedés, vagy nemi identitászavar, a mindennapok démonai mint a kényelem, ami a kanapén tévézve a végtelen semmi felé rabol el, vagy éppenséggel a meddőség vagy annak kényszeres vágya.

Kamerának egy akkor modernnek számító digitális kijelzős mini VHS-re rögzítő kézi kamerát választottunk.

A Videa mint csatorna számunkra ideálisnak bizonyult miután 2006-ban végignéztük az összes Columbo-t rajta magyarul és tudtunk azonosulni az értékkel és a szándékkal is amit a videómegosztó képvisel.

Következő klipünk amúgy 1970-ben fog megjelenni Super8-on a ‘Méz’ című dalhoz, 10 évvel második, 4 számos EP-nk után.

  • Ha ma épp Pécsett jártok, nézzétek meg Gyuláékat a Nappaliban.
  • Június 7-én pedig találkozunk a KERET napon a Kolorádón, ahol a többi tavalyi Kikeltető döntőssel együtt a Robotok is fellép majd.