Önismereti ambient diszkótól a lágy goán át sok mindent tartogat számunkra a Rebootflow zenei univerzuma
június 7, 2019

Az idei Lemming programban debütáló, zenéjével mindenkit instant transzba ejtő Rebootflow duója azonnal a kedvencünk lett a tehetségkutató során. Az azóta eltelt hónapokban töretlen lendülettel alkotó páros hétfőn új anyaggal jelentkezett, illetve egy maratoni szettet is adtak tavasszal a Szimpla kertben. A legbelső énünktől a világegyetemig repítő hangképpel operáló csapatból Babos Gábor válaszolt kérdéseimre.

Azoknak, akik még nem találkoztak veletek, hogyan mutatnád be a zenétek?

Korlátlan zenei szabadság elvén engedünk teret a hangzásvilágok sokszínűségének, a természet lüktetésétől az elektronikus atmoszférákig.

Probáljuk az intuíciót igazi önvalónkból, szellemünkből meríteni, kiemelni és a zene által felszínre hozni.

Számunkra zenénk egy olyan tiszta tükör, mely felfedi előttünk az utunk során tett transzcencdens folyamatainkat, elhagyva tér és idő fogalmait, amíg nem marad más, csak az üresség. „Hol kong a csend, s csend a gong.

A Szimpla Lemming program nagy előnye volt, hogy minden résztvevő zenekar számára nyújtott lehetőséget további fellépésre. Ti hol játszottatok azóta?

A Szimplában, ahol az Önismereti Disco keretein belül zenéltünk. Ez egy 4 órás szett volt, amihez le kellett lassítanunk a tempónkat. Úgyhogy írtunk egy 4 órás szettet. Ennek egy része is fent van soundcloud-on.

Ezt olyan természetességgel mondod, mintha teljesen magától értetődő lenne számotokra egy ilyen hosszúságú alkotás.

100 GB anyagunk van a Google Drive-ban. Végig sem tudjuk rendesen hallgatni.

Amit játszunk, azokat ezekből vesszük – mindig ami legjobban tetszik, vagy ami valamitől állandóan ismétlődő marad. Az első szimplás koncert kicsit „túlzsúfolt” is lett témákkal. Egy-egy témát sokkal hosszabban is ki lehetett volna bontogatni, csak valamiért az volt bennünk, hogy megmutatjuk még ezt is ,meg ezt is, meg ez is milyen jó.

És még gondolom bőven tudnátok mit mutatni.

Időnként előveszünk egy-egy régi 1-2 éves szettet – próbán felveszünk mindent, mivel majdnem minden improvizáció – és abban felfedezünk egy jó soundot vagy témát. Azt újra keverjük, vagy más hangszerrel megszólaltatjuk és arra keverünk, de ehhez rengeteg idő kell. És állandóan jönnek az újabb ötletek, szóval valóban ömlik belőlünk a zene.

Ennek legfrissebb eredménye a hétfőn megjelent ‘Come back to light’, ami a korábbiaktól kicsit eltér a lüktetésében. Hogy alakult ez a dal?

Időközben jelentkeztünk az Éter tehetségkutató fesztiválra, amire teljesen véletlenül találtam rá, vagy az talált rám, nem tudom. Erre szintén valami újdonságot akartunk vinni, mert itt táncosabb tempók vettek részt.

Sajnos nem volt lehetőségünk élőben játszani, viszont emiatt nem kellett a zenélésre figyelnünk és létrejött valami izgalmas színpadi megjelenés. Eszter elkezdett mozogni a zenére, amit már nagyon régen hiányoltam nála, mert hihetetlen módon tudja mozgással átadni a flowt.

Ez itt megvalósult és egyből a produkciónk szerves részévé vált.

Hol lehet majd a közeljövőben elkapni a koncertjeiteket?

Az Éter fesztiválon DJ Newl volt a zsűri elnöke, akinek nagyon tetszett a dolog és meghívott minket warmup zenekarnak az Akváriumba, október 21-re a New Level Empire elé.