Ha egy igazi klasszikus rave partyval köszöntenéd a nyarat, akkor irány a Raveu szombati bulija

Cikk

május 30, 2019

Sebők Álmos

1564

Azok, akik a sötét hangzásvilágot részesítik előnyben, sokat köszönhetnek a 90-es éveknek. Elég csak a grunge, a shock rock és a numetál stilusokra gondolni és máris érthető, hogy mire gondolok. Akik azonban a korszak elektronikus irányzataiért lelkendeznek, azoknak egy igazi időutazásra lesz lehetősége szombaton a Dürer Kertben, ahol a Raveu csapata fogja szolgáltatni a talpalávalót.

A Pécsről induló, azóta tagonként szép lassan Budapestre költöző  kollekíva tagjai ötödik alkalommal ugranak a lemezjátszók mögé.

A csapat a szigorú négynegyedet, kisérleti darkos témákkal és kemény savas hangzással kombinálja, így egy ígéretes veretést várhatunk tőlük szombat este.

A kemény bulikat tartó srácok most összeálltak a Larmot is megjáró, szintén pécsi Műhely két tagjával, hogy ezúttal a Dürerben invitáljanak a lézerek és füstgépek birodalmába. Ha a naptári nyár kezdete nem lenne elég indok a hajnalig tartó menetelésre, akkor van még egy okunk, ugyanis itt lesz először hallható, az egyik alapitó tag, Aluphobia új albuma, a High Tech Low Life. Az albumról bővebben maga a szerző írt nekünk:

“A High Tech Low Life jelmondat tulajdonképpen a cyberpunk lényege.

A csúcstechnika korában elhagyatott gyárépületekben anarchista programozók, hackerek és autodidakta mérnökök dolgoznak transzhumán fejlesztéseken, amivel egy új evolúciós szintre emelik az emberi fajt – miközben a háttérben ezek a zenék szólnak.

Ilyen és ehhez hasonló dolgok jártak a fejemben, amikor az albumot írtam. Szerettem volna egy nagyon letisztult, nyers, erőteljes hangzást megteremteni, enyhe nosztalgiával visszatekintve a 90-es évek euro-rave örökségére. A lemez a Raveu és az EXILES közös gondozásában jelenik meg, egyúttal a Raveu első releaseként.”

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!