„Minden barátom házas már” – Quiet Kid & The Speakers klippremier
szeptember 11, 2019

Tányértörős minimalista klippel debütál vizuálisan is a Quiet Kid & The Speakers. A magyar indie rock banda első mozgókép-montázsa a ‘Just Wanna Get Laid’ című dalukhoz készült.

Az ezév januárjában formálódott együttes az eredetileg hálószobai szólóprojektnek indult Quiet Kid dalait játssza, immáron zenekari felállásban (Csende Gergely – ének, gitár, Cseh Dániel – dob, Demeter András – basszusgitár és Laky Simon – gitár), már korábban is írtunk róluk.

Az önmagát alternatív és punk elemekkel vegyített posztrock, indie rock és underground popként meghatározó formáció videójának hangulatában megjelenik a huszonéves szinglilét és néhány esküvői motívum is.

„A dal arról az érzésről szól, amikor egy szokásos és jellemző vasárnap hajnalban egyedül sétálsz haza egy szórakozóhelyről, ami előtt túlságosan sokat álldogáltál azt mímelve, hogy élvezed az estét és eszedbe jutnak a barátaid, akiknek el kell majd menned az esküvőjére. Aztán arra gondolsz, egyszer te is sorra kerülsz. Lehet már következő héten megismered, akit meg kell ismerned, de sejted előre, hogy akkor majd inkább mégse állsz bele a dologba. És ebben a hajnali neurotikus állapotban rájössz, hogy ez valószínűleg így megy majd körbe-körbe még pár évig. A dalt 2017-ben posztolta ki Gergő, és a házibulik közös gitározásai után az egyik első dal, amit közösen, négyen is megcsináltunk”

– mesélik a srácok.

A klipet az SZFE-n tanuló Bánszegi Rebeka rendezte, akit saját elmondása szerint a számban alapvetően a kívülállóság érzés fogott meg. A zenekar tagjai régebb óta ismerték Rebekát, aki végül már kész klipötlettel és koncepcióval kereste meg őket. A srácok úgy érezték érdemes ezt megvalósítani, hiszen őket is ezen átélhető és átérezhető emberi pillanatok érdeklik a leginkább.

„A nem-illeszkedés gondolatára igyekeztük felhúzni a videót is. Minden kép erre épül, valaminek a nem rendeltetésszerű használatára, illetve a színekkel is így próbáltunk játszani, a fekete-fehér kontrasztjával. Mindezt olyan motívumokkal, amik nyomokban utalnak az esküvőre”

– fűzte hozzá Rebeka, és akkor a klip:

A Quiet Kid and The Speakers márciusban teltházas koncerttel debütált Debrecenben, de azóta többször megfordultak már Budapest különböző underground helyein, sőt a Bánkitó fesztiválon is játszottak.

Jó hír azoknak, akiknek elnyeri tetszését a dal és klip, hogy a zenekar már dolgozik rajta, hogy mihamarabb újabb audiovizuális élményekkel kényeztethesse a nagyérdeműt. Addig is érdemes meglátogatnunk a srácok Spotify oldalát, ahol sorban osztják meg az énekes/dalszerző frontember korábban rögzített dalainak újrakevert változatait.

  • Szeptemberben pedig visszatérnek Debrecenbe, ahol a lassan ikonikussá váló klubban, a Nagyerdei Víztoronyban állnak színpadra a Carnival Youth vendégeként.

Képek: Csüllög Eszter