Kényelmes sztóner pszichedelika
november 1, 2014

Budapesten mindenhol jó zenészekbe lehet botlani, csak nyitott szemmel kell járni. Reklámügynökségek iMac-jei vagy a Müszi pultja mögött, egy nyomda előtt várakozva, vagy akár egy fancy Andrássy úti fodrászat jobb hátsó sarkában. Utóbbinál kezdődik a Puma Danger története.

A háromnegyed részt kecskeméti zenekar frontembere ugyanis fodrász, néhány ismerősöm haját is ő vágja, így már korábban értesültem zenei ambícióiról. Régóta eljutottak hozzám foszlányok, ötletek és elképzelések az akkor még bőven névtelen formációtól, és ahogy nőtt a haj, úgy csiszolódtak a demók is. Igaz, akár csak másfél hónappal ezelőtt sem állt még volna össze az egész, de amikor meghallottam a Glass Echoes & Cozy Cabanas EP végleges verzióját leesett az állam. A legnagyobb pártatlanságomat és objektivitásomat biztosítva vetettem fel, hogy jelentkezzenek a Kikeltetőre, és a közönségszavazás letarolása, valamint a rengeteg pozitív sutyorgás szakmabeliektől, ami az én fülembe is eljutott igazolja a helyüket a legjobb négy között.

Zenéjükben a ’80-as ’90-es évek stoner alapjai keverednek a ’60-as ’70-es évek pszichedelikájával egy kis garázs rockkal fűszerezve Niccoló, énekes, gitáros, és Géza, gitáros elkpzelései által. A két srác már több, mint egy éve zenél együtt, de zenekarrá csak idén nyáron fejlődtek, majd mindössze másfél hónap próbálás után felvették a bemutatkozó kislemezüket. Koncepció, hogy az ének inkább csak hangulatadó elemként simul bele a hangsúlyosabb hangszeres részekbe, azonban itt előjön a felvételt megelőző talán túl rövid időszak karcossága. Másrészt viszont, ha a srácok ilyen rövid idő alatt dobtak össze egy ilyen EP-t, akkor az mindenképpen figyelemre méltó.

A banda saját bevallása szerint is a következő lépcsőfok számukra az, hogy felfejlesszék az élő produkciójukat, hiszen a kislemezt követő pozitív hazai és külföldi sajtóvisszhang után már Berlinbe is hívták őket koncertezni. Ha ott még nem is, november 29-én a Rohamban kapjátok el a fellépésüket a Kikeltető döntőjén!

Szavazz a Puma Dangerre a Kikeltető döntőjének a közönségszavazásán! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy alább megírod kommentként, hogy miért érdemelné meg ez a banda, hogy megnyerje a verseny döntőjét! További információk a szavazásról itt.