Papa árnyéka
augusztus 9, 2014

Rengeteg írás foglalkozott már hírességek gyerekeivel, illetve, hogy milyen egy világsztár árnyékában érvényesülni. Ám arról csak viszonylag ritkán lehet hallani, hogy valaki jól járna a világsztár felmenővel.

Eliot Sumner sokáig dolgozott művésznéven, mint Coco, és még bandája is volt I Blame Coco néven. Ám most úgy döntött felvállalja igazi nevét, és legújabb EP-jét, mely pár napja jelent meg Information címmel. Ha valaki ránézésre nem vette volna észre a riasztó hasonlóságot, akkor segítek: ő Sting lánya. És azon kevés hírességgyerekek közé tartozik, akik nem csak a zűrzavaros életet, de a tehetséget is megkapják. Eliot ugyanis nem csak külsejében hasonlít édesapjára, de hangjában, és énekstílusában is komoly párhuzamokat lehet felfedezni a híres papával.

A higgadt, lágy, és nem erőszakos, pörgős számaiban is inkább megnyugtató hangszín nem véletlenül hangozhat ismerősen. Maga a szintipop stílus egyébként elég általános lenne, sok hasonlót hallhattunk már, de ez a hangszín önmagában olyan különleges, hogy mégis megkülönböztetésként szolgál. Nem csoda, hogy kissé monoton szintis alapok helyett végig az ének dominál. Néha még akár férfinek is hihetnénk az énekest (külsőre is).

Valószínűleg a gének nélkül Coco elmerülne a hipszterzene beláthatatlan tengerén. Így szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem csak arcát örökölte édesapjától. A zenei hatás is tagadhatatlan, bár lehetne kicsit erősebb. Hiszen ki ne örülne egy női Stingnek?