Tovább nem kísért a múlt – Elkészült a Nunki Bay Starship első klipje
október 22, 2018

A múltban ragadás és a saját démonainkkal való küzdelem a tárgya a Nunki Bay Starship legelső klipjének. A tavalyi Kikeltetőn shortlistre kerülő zenekar már jó néhány budapesti koncerten és fesztivál fellépésen van túl, de a tudatos zeneipari lépcsőzgetés megkívánt egy stílusos mozgóképes bemutatkozást is.

Bár szerencsére több élvezetes live sessiont is láthattunk a soul-hop, jazz elemekből alkotó kvartettől, az első videoklipre a Soundcheck tehetségkutatóján kaptak támogatást, melyet legkorábbi, ‘Fallin’ Free’ című dalukhoz készítettek.

“Ha nem lenne Fallin’ Free, valószínűleg nem nagyon lenne zenekar sem” – meséli róla Tóth Dorothy dalszerző-énekes. “Ez volt az első dal, amit írtam és hónapokkal később ennek kapcsán kezdtük el zaklatni egymást Matyival, hogy csináljunk valamit együtt.”

A videóban Dóriék  barátai működtek közre, mint vendégszínészek, a munkálatokban pedig a B32 Galéria és Kultúrtér stábja segített. Az, hogy milyen témát feszegetnek benne, viszonylag gyorsan lejön, de az igényes képek és az események jól szerkesztett íve végig fenntartják a figyelmet.

„Az elengedésről szól, arról, hogy az embernek vannak olyan démonai, amikkel nem érdemes sokáig küzdeni, egyszerűen könnyebb lesz, ha maga mögött hagyja őket. Ezt én is rengeteg nehézség árán tanultam meg. Ha folyamatos múlton rágódás helyett inkább a jelenre koncentrál az ember, sokkal jobb dolgok fognak történni vele.”

Ami azt illeti, a zenekar háza táján is jó dolgok történnek, hiszen a klip után hamarosan egy nagylemezt felvezető EP-t is megjelentetnek friss dalokkal.

  • Ráadásul október 25-én élőben csíphetitek el lélekemelő zenéjüket az Ellátóban.