Nick Cave szól a Beat on the Bratben?!

Cikk

április 20, 2017

Énekes András Előd

771

Az Anton Vezuv közelgő feldolgozáslemezéről nemrég már beszéltünk, sőt, meg is mutattunk róla egy számot. Ezúttal nem csak egy dal, hanem egy hozzá forgatott klip is debütál a blogunkon, méghozzá Nick Cave The Boys Next Door-os időszakából a ‘These Boots Are Made For Walkin’.

A történeti hűség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a fülbemászó dalt eredetileg Nancy Sinatra adta elő 1966-ban, és Lee Hazlewood írta, ám az utóbbi ötven évben megannyi feldolgozáson esett át. Legutoljára a magyar Anton Vezuv nyúlt a dalhoz, amely a Klinik Label

exkluzív, a Record Store Day alkalmából vinylen megjelenő ‘Four Sad Songs’ című lemezén is szerepel.

A klip, mint látható, a Beat on the Brat garázsában forgott Jakab Péter rendezésében, valamint Kósa Péter operatőri munkájával. A közönség soraiban – mások mellett – olyan ismerős arcok is felbukkannak, mint Sarkadi Miki, a Dope Calypso énekese, Mojzes Dóra divattervező, Miklós Milán, a Jazzékiel basszusgitárosa, vagy Hajba Áron, az ARONS Land Cargo Co. énekes-dalszerzője.

A budapesti bandának ősszel jelenik meg a Save me David című feldolgozásalbuma, melynek egyik húzószáma lesz ez a Nick Cave-feldolgozás, de Gyulai István énekes eleinte nem tartotta olyan egyértelműnek a dal beválogatását. “Nem akartam, mert azt hittem, nehezebb lesz egy őszinte punk hangulatot összedobnunk, de tévedtem. Annyira jól esett, hogy még sikongatni is kezdtem a refrénben, ez benne is maradt.”

Borítófotó: Kósa Péter

 

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!