Mostantól hallgatható a Szelektor 2024-es válogatása
május 24, 2024

A koronavírus járvány idején a bezártságra adott válaszként indult projekt már a harmadik körét futja, egy újabb tripla válogatással az ország legizgalmasabb friss pop, klub és kísérleti zenéiből.

Idén több mint ezer jelentkező adta be a dalát a pályázatra, a zenei kategóriák mellé pedig egy negyedik, rövid videókat összegyűjtő kategória is bekerült, innen kerültek ki a vizuálok, amik a megjelenéseket a digitális üzletekben kísérik. A háromlemezes válogatásra 33 trekk került fel, a Kikeltetős laurie. britpopjától kezdve a groovy technón át a kozmikus kísérletekig bezárólag a szivárvány összes árnyalata megjelenik rajta.

A POP lemezen több ismerős arc is feltűnik, a válogatást felvezető single a 2021-es Kikeltetőn felbukkant Laurie műve, Csinszka Black Cat című számával pedig a lemezen kívül a Kikeltető döntőjébe is bejutott, de szerepel rajta a 19-es Kikeltetőre még Ben Leavez néven jelentkező Ani Maxima, aki ma már új néven alkot és ezen a lemezen hallhatjuk a fődíjas Irinát is.

A CLUB válogatás is ismerős arcokkal teli: bónusz trekket kapott a Megtűrtekből ismert Dominimál, a Deep Glaze-ben fiatal rokkolgatás után elektromosabb utakra evező Yorgos és a techlab.bp szervezőcsapat oszlopos tagja, Slym, aki nemrég a Toldis jegyszedőben verette.

A műfaji határokat felrúgó XPERI lemez a KERET-en szerzőként is tevékenykedő yibai számával kezdődik, aki megadja az alapot a 45 perces korongnak, ami idő alatt megtapasztalhatjuk azt is, milyen lenne pár évezred múlva a Föld felszínén létezni.

Az összes lemezhez külön-külön vizuális anyag társul: zed zara a POP lemezt, Atosé a CLUB-ot, Deli Baal az XPERI lemezt kíséri munkájával, Laurie dala pedig Edőcs Zsófi alkotásának társaságában landolt.

Idén a Szelektorral együttműködve lehetőségünk volt interjúkat készíteni a bónusz trekkek alkotóival, Beatricket ITT, ANUBIIS-t ITT, a POP lemezt felvezető Lauriet pedig ITT faggattuk ki.