Zúzós ízelítő jelent meg a Mordái közeledő első lemezéről

Cikk

január 22, 2020

Jókay Kristóf

1791

Szívfacsaró új dallal jelentkezik a tavalyi év egyik legizgalmasabb új projektje, a Nóvé Soma által vezetett Mordái. Azoknak, akik látták már koncerten a zenekart, ismerős lehet az új single. A szám címe ‘Azt’, és ez lesz az együttes január 28-án megjelenő első albumának nyitódala.

A Mordái a 60-as, 70-es évek kísérletező magyar népzenei vonulatainak repertoárjából táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg és ez a hangulat az új szerzeményben is megjelenik. A dal fő motívumát pusztító uniszónóban adja elő a gitár, a basszusgitár és a szaxofon,  Soma pedig remekül használja az énekhangja sokszínűségét.

Az együttes teljes joggal nevezhető supergroupnak, hiszen a magyar underground jazz krémje egyesül egy projektben. 

Nóvé Soma (Middlemist Red, Samurai Drive) énekel, Vértesi Ferenc (Giliszta) gitározik, Kapusi Viktor (Osaka Crack, The Best Bad Trip) szaxofonon játszik, Klausz Ádám (Bujdosó Trió, Osaka Crack) dobol, Czitrom Ádám (Jazzékiel, Qiyan) basszusgitározik és végül, de nem utolsósorban Porteleki Áron (Dorota, GNU) brácsázik, vokálozik és dobol. Az lenne a meglepő, ha ezek az emberek nem 2020 egyik legjobb albumával rukkolnának elő rögtön januárban.

Fotó: Kránicz Richárd

Az album az együttes nevét fogja viselni, a producer Nóvé Soma, a hangmérnök pedig Gál Máté volt. A borítót Kránicz Richárd fotójából Nóvé Soma készítette.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!