„10 év az istentelen sok idő azért, valljuk be” – Videóinterjú a jubiláló Middlemist Reddel
augusztus 30, 2022

Nemcsak a KERET ünnepelte tizedik születésnapját 2022-ben: blogunkkal egy évben született a Middlemist Red zenekar is. A jubiláló formáció az évek alatt a hazai alternatív könnyűzene megkerülhetetlen alakjává vált; s amellett, hogy visszatérő vendégei a szcénához kötődő majd’ minden klubnak és fesztiválnak, még egy saját, egyestés eseményt, a sajnos utoljára 2019-ben megrendezett Vanishing Pointot is létrehoztak, ezzel egyértelműen élére állva a hazai (neo)pszichedelikus rock-szubkultúrának.

Annak ellenére, hogy az utóbbi iránti érdeklődés az elmúlt években egyértelműen megcsappant, a négytagú formáció gyakorlatilag töretlen népszerűségnek örvend, és más, hasonlókban mozgó zenekarokkal ellentétben tíz év után is egyértelműen kijár nekik egy Bánkitó-nagyszínpad. Igaz, ők sem ragadtak le az eredetileg választott stílusnál: debütáló EP-jük, valamint az első két album hangulatához képest a 2020-as The Other Side of Nowhere nagy adag újítást hozott be.

Utóbbiak nem elhanyagolható részét teszi ki a The Wild Bunch Orchestra, akik a lemez felvétele óta már három koncerten is színpadra álltak a zenekarral.

Ezek közül a legutolsó, augusztus 19-ei jubileumi koncertre kísértük el a Middlemist Redet, ahol a fellépés előtt röviden mesélt nekünk a zenekar basszusgitárosa, Deli Soma, valamint dobosa, Ürögdi Ábel az elmúlt tíz évről, az elkövetkezőekről, hogy hogy érzik magukat, valamint hogy mit kérnek a szülinapjukra.

Mivel annak ellenére, hogy négy éve nagy rajongója vagyok a zenekarnak, sajnos nem tudtam ott lenni a koncerten, beszámolóval nem tudok szolgálni – a videónkból viszont kiderül, milyen hangulat volt a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Isten éltesse a Middlemist Redet, még nagyon-nagyon sokáig!

Videó: Balog Viktória, Szabó Dominik