Megint Európa-turnéra indul a DLRM
február 12, 2018

Úgy tűnik nem telik el év, hogy ne ülnének be a turnébuszba a DLRM tagjai, megcélozva pár nyugat-európai nagyvárost. Tavaly nyáron és ősszel is lenyomtak egy sor koncertet holland, német és francia klubokban, a két út között pedig interjút is készítettünk velük arról, hogy milyen önerőből leszervezni ilyen húzós turnékat. Idén márciusban újra belevágnak, ráadásul miden eddigi nagyobb lendülettel mennek neki a kontinensnek: 30 helyszínen, összesen 11 országban fognak fellépni. A legtöbbet Franciaországban fognak koncertezni, de Barcelona is ott van az útirajzon, ahogy egy külön turnusban jó pár áprilisi erdélyi állomás.

Nem is engedjük el a srácok kezét, ugyanis friss videókat fogunk kapni tőlük a turnéról, melyeket Sinco „Jim” helyben készít el, hisz a budapesti koncertfotós elutazik velük a három hetes kalandra. Hetente meg is fogjuk osztani a videónapló-bejegyzéseket itt a blogon. Viszonylag kevés magyar banda vállal be ilyen hosszú külföldi kiruccanásokat, erről is kérdeztük Szabó Marcit, a zenekar énekes-gitárosát.

Pontosan merre, milyen helyeken fog megállni a turnébusz? Megint saját zsebből csináljátok?

Most főleg Franciaországba megyünk, ott lesz hat koncertünk, ez az az ország ahol eddig minden helyen nagyon élték az emberek a koncerteket. Aztán rengeteg emberrel össze is barátkoztunk az aftereken, úgyhogy abszolút csak pozitív tapasztalataink vannak az országgal kapcsolatban. Szerencsére a mostani turnénkhoz hozzájárultak a szponzoraink ilyen-olyan formában, ami hatalmas segítség a zenekarnak.

Vannak új dalaitok az előző turné óta, vagy nagyjából ugyanazzal a setlisttel dolgoztok?

Van 3-4 új dal amit magunkkal viszünk a turnéra, ki akarjuk próbálni őket, hogy miként fogadják a külföldiek a következő anyag irányvonalát, és ilyenkor az új dalok ennek fényében is formálódnak.

Továbbra is az a policy, hogy inkább a külföldi koncertezést helyezitek előtérbe? Nem zavar, hogy Pest belvárosán kívül viszonylag ismeretlenül cseng a DLRM neve?

A külföldi terep “meghódítása” nagy munka és mi valamiért imádjuk ezt csinálni, mert ilyen kalandozós, új helyeken új emberekkel találkozgatós arcok vagyunk. Ettől függetlenül párhuzamosan akarjuk tolni a hazai dolgokat is, csak persze a külföldi téma az nagyobb projekt, több idő és energia leszervezni, és van, hogy tényleg inkább erre tevődik a hangsúly. De vidéken szerencsére van egy-két város, ahol vannak kisebb-nagyobb társaságok, akik szeretnek minket a zenénk miatt. Tény, hogy ez még nem ugyanaz a nagyságrend mint mondjuk a Budapesten, de az elkövetkező szezonban többet fogunk menni fővároson túlra is.

  • FEBRUÁR 23-ÁN A ROBOTBAN TARTJA LASSAN SZERTARTÁSSÁ VÁLÓ KICK-OFF PARTYJÁT A DLRM, VENDÉGÜK A METEO LESZ.

Fotó: DLRM-Facebook