Megérkeztek a Doggos Kikeltetős koncertvideói
november 27, 2018

Ilyen volt a pécsi Doggos szándékosan giccsbe mártott, egyszerre szeretnivaló és szelíden az őröltség felé kacsintgató indie popja az 5. Kikeltető második koncertnapján – „Egy fáradt, napsütéses reggelen felébredt zene, amelynek sikerült tisztára innia magát az előző éjszaka.” 

Ennél tökéletesebben csupán néhány előzetes zsűrivélemény írhatja le jobban, amiket wedding_2001_03_24.avi című dalukra kaptak:

A Doggos zenekar tagjainak ez a formációja az, amiben eddigi munkájuk igazán kezd beérni, ráadásul vannak jó ötleteik.

– Kirschner Petra

Ez kb. a szegény ember Blahalouisianaja, Rock Band For Old Men mellékízzel. Azonban színvonalban bőven feljebb van a mostani pécsi gitárszíntér átlagánál, és külön dicséretes, hogy van egy kis koncepció, meg gondolatiság az arculatukban/kommunikációjukban.

– Kocsis András

Nehezen indul, és az ének is valamiféle jókislányos, basic magyaralteros hangulatot sugall az elején, de aztán valahogy mégis lesz belőle valami, a gitár különösen tetszik, az pedig még inkább, hogy ennyire elszáll a közepén. Ezt például biztos nem gondoltam volna az első perc után.

– Inkei Bence

Az első pillanatokban nem nagyon éreztem semmit sem mocorogni magamban, aztán a refrén annyira a semmiből menti meg a számot, hogy hangosan mondtam, hogy ejha. Ez a stílus pont azt a korszakát éli szerintem, amikor ilyen agyatlanságokkal lehet kitűnni, ha ezt következetesen végig tudja vinni ezt a zenekar, akkor nem fog beleolvadni az epigonság rémisztő mocsarába.

– Sallai Laci