Ghánai és lillafüredi életképekkel készíti elő új albumát M3NSA
november 27, 2018

Az afrikai zenei elemekkel dúsított tánczene hazai zászlóshajója, a RedRed évek óta minőségi anyagokkal rukkol elő, most pedig a formáció ghánai frontembere, M3NSA ismét szólóban bontogatja 2010-ben már szélesre tárt szárnyait.

A korábban három évig Budapesten élő és a helyi undergound-hiphop szcéna szerves részévé váló ghánai hiphop-producer hamarosan új szólólemezt fog kiadni, de előtte készített egy klipet az egyik új számához, mely az ‘SDI’ (értsd: Still Dey Inside) nevet viseli. A magyarországi premierre nálunk kerül sor, de az anyag nemzetközi szinten már debütált az Okayafrica oldalán.

A klip részben Ghánában, részben Lillafüreden készült, a vágóképekből elég könnyen ki lehet deríteni, hogy melyik részt hol forgatták a srácok. Hallgassátok lazán, de figyelmesen.

A dalban közreműködik a Bronxban született, csodás hangú R&B-énekes, Amaarae, illetve az egész lemezben oroszlánrészt vállaló Weil Andris. Az Ethnofil törzstagja a RedRedben már három évet zenélt Mensával, a koprodukciónak tehát voltak előzményei.

„Az album anyagáról még annyit, hogy a legtöbb zene M3NSA évek óta fiókban heverő loopjai, ötletei, dalai alapján készült. Ezeket a beat-eket bontottuk ki, hangszereltük át és írtunk hozzájuk nagyon sok új zenei részt. A felvételeken M3NSA énekel, rappel, vokálozik, ovis játéksamplert nyomkod, míg én gitározok, basszusgitározok, dobolok, billentyűzök, vagy vokálozok és egyelőre felelek az utómunkákért.” – mesélte Andris.

Mensa és Andris projektje élő közönség előtt még nem próbálta ki magát, de a lemez várhatóan jövő tavaszi megjelenésével színpadképes produkciót fognak csinálni belőle, hiszen már fix, hogy a több magyar zenekar által is megjárt rangos amerikai showcase fesztiválon, az austini SWSX feszten is zenélni fognak. Az élő bemutatkozás után az amerikai kontinensen, továbbá Európában és Afrikában is terveznek turnézni. Könnyen lehet, hogy egy vastag, jelentős produkciónak nézünk elébe, ezt engedi sejtetni az a tény, hogy az ‘SDI’ néhány napig szerepelt az Apple Music Editor’s Pick Top 50-es listájában. Gatyát felkötni, és várni a teljes anyagot!