A szoba hűvösében, tálcán kínáljuk június legforróbb hazai megjelenéseit
július 17, 2019

Túl vagyunk 2019 felén, de még csak most kezdődött igazán az izgalmas része az évnek. A rengeteg fesztivál és fellépés mellett hazai underground kedveinceink szerencsére szakítottak időt az új megjelenésekre is, így az otthon hűvösében sem fenyeget minket a FOMO.

The Sex – Lost Data Kept In Hearts

Bizonyára sokan találkoztatok már ezzel a kissé misztikus megjelenéssel az Electronic Beats cikkének köszönhetően. Az oldschool kisképzős punk pár éve Richard Atom néven szivárogtatott ki pár számot, amik azóta teljesen eltűntek a felhőről, azonban most új köntösbe bújtatva visszatértek, hogy mindenki számára szexi elektronikus zenei élményt nyújthassanak.

Ferko ft. Törzs – Unnatural

Ha van szám, ami tökéletesen megállja a helyét egy chilles délutáni medencézés vagy sütögetés közben, akkor az Ferko mixe. A létrejötte a TÖRZS-nek köszönhető, akik felkérték, hogy remixelje egyik számukat, ám a végeredmény valami teljesen új dolog lett.

  • A TÖRZSről legutóbb itt írtunk, Ferkóról pedig márciusban egy The Anahit-remixe kapcsán emlékeztünk meg.

Wave Twins – Yuuukk

A Wave Twins legfrissebb klipjének történetének főhőse egy robotikus lény, akinek lehetősége adódik az emberi élet és az ezzel járó különböző tényezők kipróbálására. A klip végére pedig az is kiderül, hogy karakterünk a robotikus vagy a humán létet preferálja-e.

Thoma David – Sorrow 

Thoma David és barátai régi VHS-t idéző appal készítettek klippet az éjszakában a Sorrow c. számhoz. A dal a pszichedelikus rock és indie elemeit vegyíti pici szörfösséggel és melanklikus énekkel.

Dávid eképpen jellemezte a számot korábbi cikkünkben: „Szeretem az ilyesféle ellentéteket, szóval nem bánom, hogy így alakult, de mivel a dal szövegének egy része is egy buliban játszódik, ahova elég mélabúsan indultam el és mégis az utóbbi időben az egyik legmeghatározóbb bulim volt, így összeérnek a szálak.”

Mambo Rumble – When The Pope Dies (ft. Fafafa)

Június elején jelent meg a Mambo Rumble legújabb demoja melyet Fafafa-val közösen alkottak. Éljen a high school rock and roll!

Kytaro – Bad Settings

Harmadik single-videojával jelentkezik a budapesti székhelyű Kytaro. A tőlük már megszokott psych-mathot fűszerezik megborult szinti dallamokkal és dohos, horrorfilmeket idéző katakombás pincékkel.

Doggos – Track 3

Karaokezó kutyák, stock fotók és emojik mellett te is beszállhatsz a gép másik oldaláról az éneklős buliba a Doggos első klipjében.

  • A premierről bővebben olvashatsz itt.

Moped Loewen – Memories

Űrben játszódó mozgó képregény videoklip érkezett a Memories c. számukhoz, amely a május 27-én megjelent Jazz Rock Orchestra EP-n található.

  • A megszámlalhatatlanul sok zenészt mozgósító zenekar harmadik lemezéről bővebben olvashattok korábbi cikkünkben.

Platon Karataev – Atoms

Videó készült a Platon Karataev nemsokára megjelenő nagylemezéről kiszivárogtatott második single-höz. Balla Gergely a Recordernek adott interjúban így jellemezte a zenekar életének következő nagy állomását: „Az új lemez dalainak visszatérő motívumai a magány, a didergés és a zsibbadás. Ezek mind megtalálhatók az Atoms című dalban, többek között ezért is ez a szám adja a lemez címét, mely egyben utal arra is, hogy az összes dal külön-külön is egy-egy didergő atom.

Kaktus – Basogape

A pécsről érkező zenekar alig, hogy megjelentette új lemezét, máris friss dallal lepett meg minket. A két perces zúzás összefoglalja a nyári éjszakáinkat, nagyon gyorsan véget ér, egyáltalán nem sikerült szolidra és még hónapokig emlegetni fogjuk!

Polldarier feat. Golf Widow Club – Free

Aktuális témához nyúlt a Kikeltetőről is ismerős Pollardier a Golf Widow Clubbal karöltve. Új, közös számukban, a Free-ben erős tükröt tartanak elénk. Megmutatják, hogy milyen felszínes és önző tud lenni az ember, aminek köszönhetően a klímaváltozás egyre jobban teret nyer és nem biztos, hogy szép vége lesz történetünknek, ha így pusztítjuk tovább a bolygót.

Rebootflow – Come Back To Light

Az általunk már korábban említett és az idei Lemming programban is feltűnő Rebootflow zenei világát rendkívül nehéz összefoglalni, hiszen az ambienten keresztül a chill és elektro elemeken át még némi goát is vegyítenek, mindezt úgy, hogy csöppet sem érződik semmi sem kellemetlennek vagy oda nem illőnek. A lassabb lüktetést pedig öntudatos és elszállós szövegekkel fűszerezik. Legfrissebb szerzeményüket, a Come back to light-ot kifejezetten az Éter fesztiválra készítették, ahol a zsűri tetszését sikerült annyira elnyerniük, hogy elhívják őket fellépni ősszel az Akváriumba.

Window – Damn Your Eyes

Kocsis Bence, Jancsovics Máté és Bécsy Bence formációja egy már általuk élőben régóta játszott Etta James-számot mutattak be az online közönségnek is. Az átirat tökéletesen hozza a mai pörgös megszólalást, ám az eredeti 1989-es szám lassabb tempója sem veszett el teljesen.

  • A Stamusicban készült sessionről itt tudsz bővebben informálódni.

Kihagytunk valamit? Írjátok meg a KERET blog Facebook csoportjába