Lebegő testek mélyén csapódni szanaszét – Kolibri dalpremier
december 11, 2020

Az énekes-dalszerző Bognár Bandi bő két éve indította útjára az előző évtized indie-folk elemeiből táplálkozó, egyszálgitáros Kolibri nevű projektjét. Azóta melankolikus hangulatban és leginkább magyar nyelven fújja a dalait: tavasszal nálunk mutatta be Szívavató című kislemezét, most pedig ’08 I 12′ című dalával és egy DIY videóval mesél nekünk arról, hogy milyen is lebegő testek mélyén csapódni szanaszét – premier.

A dal a csillaghullás tetőpontja, augusztus 12-e után kapta a címét, a történetet pedig így foglalta össze a dalszerző:

„A dalt az a gondolat szülte, ahogy két ember anélkül, hogy eddig találkoztak volna, rögtön megértik egymást, és olyan, mintha mindent tudnának egymásról. Ennek a véletlenszerűségéről, félelmetességéről írok benne – tulajdonképpen azt a másodpercet szerettem volna leírni, amikor ez megtörténik.”

Kolibri a Budapest Parkban

Ezt pedig a klip születésével folytatta:

„Valahogy megjött a kedvem festeni, és gondoltam, akkor megfestem a ’08 I 12′ borítóját, amit akkor akár már fel is vehetnék. Amikor elindítottam a videót és elkezdtem festeni, még egyáltalán nem tudtam, hogy mi lesz belőle. Viszont az eredménnyel nagyon elégedett vagyok, nem a manuális festés az erősségem, de jól esett ezt így megcsinálni, az egész anyagot egyszerűnek és őszintének érzem. ”

Kolibriként Bandi az elektronikus szcéna egyik izgalmas előadójával, Lokah-val is készített már közös dalt, legutóbb pedig Ben Leavez-zel működött együtt – így nem csak a hagyományos énekes-dalszerzői köntösben, hanem egyéb kísérletező műfajokkal tarkítva is számíthatunk a jövőben megjelenésekre, egy távolabbi jövőben pedig akár koncertekre is.

https://youtu.be/qiae3dnWJ9U