Ez lesz, ha franciáknak szintit adsz…
január 8, 2014

Az elektronikus zene térhódítása töretlen. Az önálló műfajok után már másokba is beférkőzött, hibrideket hozva létre. Az alternatív zene legújabb formáit is ennek az irányzatnak köszönheti. Egyre több réteghez jut el, és egyre több előadó használja zenéjének megújítására (gondoljunk csak az Arcade Fire-re, vagy a Muse-ra). A La Femme egy francia együttes, akik 2010-ben nyerték el mai formájukat. Első EP-jük még ebben az évben megjelent, majd további két EP-t követően, tavaly megjelent első albumuk is, a Psycho Tropical Berlin.

Zenéjük annyira elektronikus, hogy tisztán akusztikus hangszereket szinte egyáltalán nem figyelhetünk meg, miközben hallgatjuk őket. Igényes gépzene ez, több billentyűssel és elektromos gitárral. Hatott rájuk a Velvet Underground, a Kraftwerk, de nevezhetnénk őket a Crystal Fighter francia kiadásának is. Zenéjük intim, és néha egy rendezett káoszt szólaltat meg, amiben a dallamhalmazok egy kerek egésszé állnak össze.

A banda jelenleg is turnézik, tegnap léptek fel Bécsben, sajnos magyar állomás nem szerepelt a listájukon. Reméljük, hogy a fesztiválszezonban eljutnak hozzánk is, hiszen mindhárom nagy fesztiválunk profiljába beleillenek.