Elengedésről és gyógyulásról zöldeskékben, avagy Kolibri klippremier
március 14, 2021

Kolibri – azaz Bognár Bandi – énekes-dalszerzőként angolul és magyarul is már több kiadvánnyal rendelkezik, ezeket a szerzeményeket és klipeket eddig javarészt DIY-módszerekkel oldotta meg, most viszont egy ízig-vérig csapatmunkában készült dalát mutatja be nálunk. Dobpergés és klippremier.

Kolibri új, jelenleg megjelenés előtt álló double side single-je, a ‘B-oldal‘ egyik daláról beszélünk: a ‘ZöldeskékBandi lírai szövegvilágát személyes emlékekkel színesíti, legyen szó akár a hévről vagy a fürdőszoba zöldeskék csempéiről.

Bandi a következőket mesélte nekünk a dalról:

Ezt a dalt még több mint egy éve kezdtem el írni, egy átlagos szívfájdító szakítás indította el bennem a folyamatot. Elmélázva egy-egy apróságon, ami a másik emberből maradt meg – akár tárgyi, akár lelki emlékekről van szó, de fontosnak tartottam beleírni azt is, ami feloldja számomra az egészet: ez egy gyógyulási folyamat, és a végeredmény mindig jó lesz, csak át kell verekedni magunkat rajta.

Volt szó csapatmunkáról, ami elsősorban a dal születését jelenti; a Platon Karataev egyik frontembere, Cz. K. Sebő dolgozott producerként az új Kolibri dalon. Hallani is a lágy, de ugyanakkor jellegzetes Platon-hatást, ami egy fokkal érettebbé tette az amúgy még saját soundját kereső énekes-dalszerző ötleteit. Érdekes lenne amúgy meghallgatni Bandit egy zenekarral kiegészülve, ez Sebőnél is tök jól sült el – például akkor, amikor kiadta a ‘Chamomile’ című dalát:

Nem véletlen az sem, hogy a klip készültéről is mint csapatmunkáról beszélünk, hiszen a legutóbbi Kolibri videó egy teljesen DIY munka, egy festmény alkotói folyamata, melyről még tavaly írtunk részletesebben. Most azonban egy ízig-vérig Momés stábbal, Gara Ádámmal, Tompa Blankával és Tompa Lukács Sámuellel együttműködve készítették el a ‘B-oldal‘ két videóklipjét. Izgatottan várjuk tehát a single folytatását, mely a körülményekre való tekintettel hamarosan valószínűleg hasonlóan melankolikus hangulatban érkezik.