Lezárult a Kikeltető hetedik szezonja, ilyen volt a Záróbuli
február 16, 2022

Múlt szombaton tartottuk a Kikeltető 2021-es szezonjának a záróbuliját a Turbinában. Az eseményen – mint az elmúlt pár évben -, nem választottunk konkrét nyertest, hanem a zsűrik és a partnereink által felajánlott nyereményeket osztottuk szét a produkciók között.

A Kikeltetőre idén rekord mennyiségű, 377 jelentkezést kaptunk. Ennek nagyon örültünk, hiszen nem voltunk benne biztosak, hogy a pandémia miatt kihagyott év milyen hatással is lesz az eseményre. A most szombati záróbuli aztán végleg eloszlatott minden kételyt; még mindig megéri csinálni a Kikeltetőt. Továbbra is rengeteg izgalmas produkció indul minden évben Magyarországon, akik a megfelelő szakmai segítségnyújtással és támogatással idővel a hazai zeneipar meghatározó szereplőivé válhatnak.

Így volt ez 2021-ben is, a 34 shortlistes produkciót itt tudjátok utólag böngészni.

A Turbinában minden együttes a megszokott fél órát kapta, azzal a csavarral, hogy a helyszín két termében gyors váltásban mentek a koncertek. Így végül 9 finalista játszott közel 5 órán keresztül, az estét pedig FILO koncertje koronázta meg, aki már Kikeltetős alumniként tért vissza, és egy remek szettet rakott, öröm nézni azt a fejlődést, amin keresztül ment a saját Kikeltetős záróbulija óta.

A Human Ramen a Záróbulin

Olvashattátok már a ‘Mit nyernek a Kikeltetősök idén‘ cikkünket, úgyhogy álljon itt, hogy az ott felsorolt dolgok végül kihez kerültek.

 • Laura: Keret videóklip, single felvétel a Tom-Tom studióban, Kolorádó fesztivál fellépés
 • Towpe: Turbina nagyterem fellépés, Kolorádó fellépés
 • Aviary: Gólem fesztivál fellépés, fellépés Pécsett a Szenes Kubban
 • Human Ramen: Turbina nagyterem fellépés, Kolorádó fellépés
 • Hegedűs Józsi: Expo Stúdió fotózás, Carson Coma előzenekari lehetőség, Keret Live szereplés
 • Denevér: Keret Live szereplés, Gólem fesztivál fellépés, Bánkitó fesztivál fellépés, fellépés Pécsett a Szenes Klubban, Kolorádó fellépés
 • BeBe: On The Low támogatás, After Sajó Dáviddal Podcast szereplési lehetőség, Kolorádó fellépés
 • Ajsa Luna: Keret Live szereplés
 • Sophie M: Keret Live szereplés, Expo Stúdió fotózás, Kolorádó fellépés
 • +1 Pandóra Projekt: Budapest Park fellépés

Így oszlottak meg tehát a nyeremények, és bár a Pandóra Projekt nem került be a záróbulira, a Budapest Park jóvoltából ők is kaptak elismerést. A nyereményeket az egész este folyamán László Panna osztotta ki, aki régi Keretes, mostanában viszont leginkább a nagyobb vásznakon, vagy a kamera mögött láthatjátok őt, innen is köszönünk neki minden segítséget.

Ugyanitt nagyon köszönjük a zseniális zsűrijeinknek, akik együtt szűrték le ezt a monstre fellépői listát a legjobbakra. Ők Jezerszky Viki (Kolorádó, TOLDI), Czeglédi Szabolcs (Bánkitó, Akvárium, Run Over Dogs), Fiel Sebastian (On The Low), Biczó Andrea (Budapest Park, újságíró, zeneipari komm. szakember), Fekete Giorgio (Carson Coma), Cz. K. Sebő és Balla Gergely (Platon Karataev), Sajó Dávid (After Podcast, Telex), Dorozsmai Gergő (Gustave Tiger, Mayberian Sanskülötts), Kolbenheyer Erik (Exiles), Kocsis András (KERET, Kolorádó), valamint Jókay Kristóf és Szigeti Patrik, a blog szerkesztői voltak idén.

Ha nem tudtatok eljönni a záróbulira, a Keret Youtube csatornáját továbbra is vissza tudjátok nézni nem csak az idei, hanem az összes eddigi Kikeltetős Klubestes fellépést, és készül az buli utómozija is. Mint ahogy az általában van a Kikeltetős fellépőinkkel, a következő években sokat találkozhattok majd velük a blog képzeletbeli hasábjain, az egyáltalán nem képzeletbeli fesztivál-helyszíneinken, és aztán szép lassan majd a nagyszínpadokon is.

 • A teljes galériát az Záróbuliról itt tudjátok meglesni.

Fotók: Komróczki Dia