Villódzó fények, elhagyatott épület, két perc őrület a Kaktus új klipjében

Cikk

június 2, 2019

Énekes András Előd

558

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Alig egy hónapja adta ki legújabb, eddigi legérettebb lemezét a Kaktus, melynek egységesen sötét és elegáns hangvételétől eléggé el voltunk ragadtatva. Az első hullám és többszöri újrahallgatás után a pécsi srácok egy videót is hozzáadtak az élményhez, bemutatkozik tehát a nagyszerű címmel rendelkező ‘Basogape’ klipje.

Az Of Vampires, Witches, Priests and Other Human Beings elnevezésű nagylemezről érkező dal egy kétperces zúzás, ami a kétezres évek fejnehéz gitárzenéjének legjobb időszakát idézi fel. Ehhez passzoló rövid, de ingergazdag klipet forgattak hozzá Komlón, egy elhagyatott, romos épületben.

A képanyagért a Foo Film stábját illeti a dicséret, egy éjszaka alatt fel is vették a nyerset, az utómunka pedig kifejezetten dögösre sikerült. Irsik Bencét, a zenekar gitárosát kérdeztem a koncepcióról, a válaszban minden benne van:

Igazából túl sokat nem tudok mondani, elég straight forward ez a cucc, imázsklip, a zene ziláltságát tükrözi.

A dalról egyébként az angol zenei blog, a Yack! Magazine is írt még május elején, a cikkben a Queen of the Stone Age és az Eagles of Death Metal nyers erejére, illetve az experimentális törekvésekre utaltak a ‘Basogape’ kapcsán, de kíváncsi lennék, mit szólnának, ha értenék a hunglish címadás jelentését, illetve ha látnák a hozzá készült klipet. Szerintem csettintenének.

 

PLAYLISTEK