Lírai oldalát mutatja be a Junkie Jack Flash legújabb klipjében

Cikk

január 30, 2019

Énekes András Előd

794

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Egy újgenerációs, de sokak számára mégis ismerősen csengő pécsi zenekart tisztelhetünk a Junkie Jack Flash-ben. Pető Szabiék saját meghatározásuk szerint mocskos, zabolázatlan rockzenét játszanak, mi pedig csak nagyban helyeslünk, amikor végigpörgetjük például a ‘Nincs Póráz’ című dalukat a legutóbbi nagylemezükről.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Egy csendesebb időszak után most új számmal rukkoltak elő a srácok, amihez forgattak egy egyszerű, de hatásos klipet is. A ‘Megalkuvó’ dalszövege a Junkie eddigi számaihoz képest némileg összetettebb, egzisztenciális kérdések, absztrakt gondolkodásra utaló nyomok is felfedezhetőek benne.

“Egy bluesos dal, arról hogy nem hallasz sok embertől szépet, jót, csak a szart, mocskot. Van hogy az én kedvem is lankad, magamnak is szól nyilván. A dal végén nincs megoldás, csak eggyel türelmetlenebbül várjuk azt a szót.” – mesélte Pető Szabi, a zenekar énekes-dalszövegírója.

A 2012 óta aktív zenekar két nagylemezen már túl van, de ha még sok ehhez hasonló minőségű dalt írnak, sok-sok év múlva úgy fogunk emlékezni rájuk, mint a bandára, akik méltón írták tovább a magyar nyelvű keményvonalas rockzene hagyományát. Ez azért komoly fegyvertény lenne.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK