Ezek voltak a nyár első havának legforróbb megjelenései
július 13, 2021

A nyár és a kánikula szépen lassan beköszöntött, és vele együtt a jobbnál jobb megjelenések is. Tobzódtunk az ex-Kikeltetős beköszönésekben, de persze ezeken kívül is találtunk még különleges együttműködéseket, stílusváltásokat és rég várt albumokat is.

A Bence kalandjai- Anya,apa

A tavaly megjelent lemezéről érkezett klip A Bence kalandjainak. Az ‘Anya , apa’-hoz készült képi anyag, egyébként a legelső kísérő videó, így nem átlagos módon készült. Egyfajta generációkon átívelő utazást ragad meg, így mind belekóstolhatunk ebbe a különleges atmoszférába.

  • Ennél sokkal többet olvashattok a klipről, a linkre kattintva.

nymea feat Noelle Vanyi – Á la con

A Rien Du Sol frontembere fogott össze a francia Noelle Vanyi-val egy számra. A dal nyelve egyébként francia, így többségünk ezt a mélységet nem tudja megpiszkálni, de a felszínen hallható popos dallamok, az izgalmas megspékelésekkel, mint a lágy zongora a mi füleinket biztosan magukkal ragadták. Az együttműködés egyébként a Palette névre keresztelt kollaborációs csoport részeként jött létre, úgyhogy mi a helyetekben azt is áttúrnánk.

  • Ha olvasnátok még erről a blogon megtehetitek.

Phantasy Bureau – Phantasy Bureau

Első lemezével jelentkezett a Phantasy Bureau. A cím nélküli korong igazán színes, van a már megszokott vonal mellett egy új irány is. Amin pedig meglepődnünk továbbra sem kell, hogy gitár hangjára nem számíthatunk, de annál ütősebb basszusra és dobokra viszont igen.

  • A blogon dalról dalra végig vesszük a lemezt, csekkoljátok.

Thoma Dávid – képtelen, félálom album

Thoma Dávid neve a Kikeltetőt figyelemmel követőknek bizonyára ismerősen cseng. Most pedig elhozta nekünk első magyar nyelvű dalát, mely egy szakításhoz köthető, bár nem az övéhez. Ehhez végül készült egy DIY klip is. A hónapban később pedig a teljes album is megérkezett, szintén tele magyar nyelvű dalokkal. Pörgessétek!

https://youtu.be/njxjbZDDxq8

Quiet Kid & The Speakers – Selfish lovers

Új EP-jét harangozta be júniusban a Quiet Kid & The Speakers. A ‘Selfish Lovers’ a brit pop és neo pszichedélia elemeit vegyítve buzdít minket mocorgásra már az első pár másodpercben. A slágeres dal a társas magányt és a kiábrándító kapcsolatokat ragadja meg és ragasztja hallójáratainkba.

  • Ha olvasnátok még erről, a linken megtehetitek.

Light Be the sea – ‘Chelsea Is A Mermaid And She’s Soaking In’

Holland magyar szerelemprojekt is kopogtatott a friss megjelenések ajtaján júniusban. A Light Be The Sea harmadik dalát hozta el nekünk, és ezzel vezetik fel az őszre várható albumukat. Egyébként, nagyon izgalmas számról beszélhetünk, hiszen folyamatos zenei kibontakozása mellett, a női elme titkaiba is betekintést nyerhetünk. A hozzá készült videó pedig egy tipikus karantén alatt otthon forgatott anyag.

  • A linkre kattintva még több infót tudhattok meg a dalról.

Beach Beach & the Boogey Mango – DVA

Új kislemezt is hozott a nyár első hava. A Beach Beach & the Boogey Mango új anyaga stílusváltást is hozott, a srácok az emo irányába mozdultak el. A DVA négy dalt tartalmaz és mind melankolikusabb a megszokottnál. Amit még kiemelnék, hogy továbbra is DIY a dolog, így még különlegesebb.

  • A blogon jobban is bemutattuk a kislemezt.

Dupla Eutanázia – No chill + Tükörneuronok csukott szemmel

Igazi ex-Kikeltetős dömping van, a Dupla Eutanázia is meglepett minket új anyaggal. Ráadásul egyből duplaklippel, melyek a fiatal felnőttek mindennapi problémáit mutatják be tökéletesen. A videót pedig maga a zenekar rendezte és két ikonikus budapesti helyszín is látható benne.

  • A blogon még olvashattok erről többet is.

The Smooglers – The Smooglers EP

Hiába a kilencvenes évek két emblematikus figurája, és a sok éves közös munka, csak idén jelent meg a Smooglers első EPje. Az alkotók alapvetően az élő elektronikus zene varázsában hisznek. A ‘Mit tudsz az acid partyról?’ track pedig azért is nagyon extra, mert egy régi utcán embereket kérdezgetős anyagot használtak sampleként.

  • A blogon olvashattok egy mini interjút az alkotókkal.

Doggos – Subidu

A Doggos első élőszereplős klipje érkezet júniusban, melyet a Hóbortos hétvége ihletett. Szintén Kikeltetős bandáról beszélünk. A dal egyébként a júliusban megjelenő kislemez előfutáraként érkezett és a videó elkészítésében a Carson Coma két tagja és rezidens fotósunk Komróczki Dia is segédkezett.

  • Bővebben olvashattok a klipről a linkre kattintva.

Rejico – Disco Disaster

A táncos lábúaknak is tartogatott kellemesen diszkós vibeokkal rendelkező újdonságot a június. Rejico ’Disco Disaster’ névre keresztelt újdonsága egyből klippel érkezett.  Ez pedig dinamikus, címet megidéző képeivel nagyon szépen egészíti ki a tracket.

Krasznai Gíta – Füstjel

Új lemezzel jelentkezett Krasznai Gíta. A ‘Füstjel‘ az elengedés szakaszait mutatja be hat dalon keresztül.  Az egyedül egy szál gitárral megírt dalok végül baráti körben egészültek ki komplett zenei számokká. Júliusra még ígér egy az albumon nem szereplő dalt is, így akinek tetszik az album még egy kis ajándékot kaphat.

AGAVOID – Pearl

A tavaly új albumot bemutató AGAVOID  is júniusban jelentette meg új videóját, melynek rendezőjének ez volt az első klipje. Látványában megjelenik a fragmentáltság és egyik kiinduló pontját az albumborítója képezi.

  • Az albumról mi is hírt adtunk a blogon.

Human Ramen – Yes No Yes

Hét dalos albummal jelentkezett be a Human Ramen június végén. A Yes No Yes névre keresztelt anyag  pontosan azt a hangulatot és stílust hozza, amit egy ilyen nevű anyagtól várnánk, friss energiák, és kellemes zajos gitárzene. Annyi szent, hogy megmozdítja a legmakacsabbul ülőket is ez a lemez.

Dope Calypso – Tears To Freshwater

Három év kihagyás után jött új lemezzel a Dope Calypso. A ‘Tears To Freshwater‘ elkészülése igazán kalandosnak mondható, azonban meghallgatva mindenképp megérte a várakozást. Igazából mit is mondhatnék? Pörgessétek át mind a 11 tracket és megértitek!