Végigvirrasztott estékről énekel Henri Gonzo a Papírsárkányokkal

Cikk

április 5, 2022

Gyarmati Veronika

733

Henri Gonzót a Fran Palermoból ismerhettük meg, de jó ideje alkot zenéket a bandán kívül is, és most már egy külön formációt is alapított: ez a Henri Gonzo és a Papírsárkányok. A debütáló szám címe TV Hangyák, amit az utóbbi évek szürreális telei, az otthonlét, a virrasztások vagy épp furcsa álmok, de főképp az inszomnia ihletett. Legfőbb különlegessége a projektnek, hogy Henri magyar nyelvű szövegei most látnak először napvilágot (nem pedig egy Holdvilágos éjszakán).

“A dal egy késő őszi vidéki házat fest le, amit köd és fák vesznek körül, az éjszaka árnyképei Tarkovszkij-féle üresség, mégis eseménydúsnak tűnő éjszaka, ami a reggelbe lép át, amikor ébred az erdő és az autó. Vannak, akik felébrednek, és van, aki olyankor alszik csak el.” – meséli a szám hátteréről Henri.

A cselló használata a gitár és zongora mellett rendkívül elegáns és nyugodt hangulatot teremt, azt ígéri a zenekar a következő megjelenéseknél ennél furcsább hangszerelésű, és dinamikusabb számok várhatóak.

A TV Hangyák 2021 telén született, a felvételekhez pedig csatlakozott néhány zenész barátja is: Farkas Zazie zongorán, Issiaga Camara basszusgitáron, Gaál Dániel pedig csellón kíséri. A csapat első nagylemezét közösségi finanszírozással szeretné megjelentetni, itt tudjátok a projektet támogatni.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!