Egy rossz mozdulat és eltűnünk a horizonton
május 25, 2019

Hamarosan élőben is, addig pedig itt nálunk – bemutatkozik a görög Their Methlab.

Ha esetleg valaki nem értené, elnevezésük annyit tesz, hogy „az ő metamfetamin laboratóriumuk„, de a nem túl bizalomgerjesztő név mögött azt kell érteni, hogy ők „kotyvasztják” a zenét. Az erre szolgáló, alább látható helyiséget elnézve pedig egészen találónak tűnik a névválasztás:

Joánina (vagy Jannina) egy kis görög város észak-nyugaton, ahol nem a legintenzívebb a zenei élet. Ha hihetünk a srácoknak, ezen a vidéken rakták össze a zenekar nevét viselő bemutatkozó EP-jüket. 2017-ben költöztek fel testületileg Athénba, ekkor kezdtek el beindulni az események.

Elkezdtek nagyobb bandákat szupportálni és idén februárban végre kiadták első LP-jüket. A végeredmény a kislemezhez képest egy kevésbé nyers lemez. Bár a számírás folyamata náluk érezhetően a jammelés köré épül, a The Last Second már sokkal kidolgozottabb, érettebb. Azért nem kell valami szögletesre gondolni, maradunk a sztratoszférában.

Fennakadt szembogarak, remegő levegő, pedáltenger, elszökő nyálcsepp, szédülés, szerelmes ernyedtség, magasztos émelygés, újra és újra induló crescendók és még több fuzz!

Számomra kimagasló színfoltja az idei évnek ez a lemez. Elejétől a végéig vitt magával, ringatott és dobált.

Ha a szörfrock az, amikor meglovagoljuk a hullámokat, akkor itt a törött deszka vagyunk, ami magatehetetlenül sodródik egyre távolabb a parttól.