Egy rossz mozdulat és eltűnünk a horizonton

Hangok a szomszédból

május 25, 2019

Kutya

309

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Hamarosan élőben is, addig pedig itt nálunk – bemutatkozik a görög Their Methlab.

Ha esetleg valaki nem értené, elnevezésük annyit tesz, hogy “az ő metamfetamin laboratóriumuk“, de a nem túl bizalomgerjesztő név mögött azt kell érteni, hogy ők “kotyvasztják” a zenét. Az erre szolgáló, alább látható helyiséget elnézve pedig egészen találónak tűnik a névválasztás:

Joánina (vagy Jannina) egy kis görög város észak-nyugaton, ahol nem a legintenzívebb a zenei élet. Ha hihetünk a srácoknak, ezen a vidéken rakták össze a zenekar nevét viselő bemutatkozó EP-jüket. 2017-ben költöztek fel testületileg Athénba, ekkor kezdtek el beindulni az események.

Elkezdtek nagyobb bandákat szupportálni és idén februárban végre kiadták első LP-jüket. A végeredmény a kislemezhez képest egy kevésbé nyers lemez. Bár a számírás folyamata náluk érezhetően a jammelés köré épül, a The Last Second már sokkal kidolgozottabb, érettebb. Azért nem kell valami szögletesre gondolni, maradunk a sztratoszférában.

Fennakadt szembogarak, remegő levegő, pedáltenger, elszökő nyálcsepp, szédülés, szerelmes ernyedtség, magasztos émelygés, újra és újra induló crescendók és még több fuzz!

https://www.youtube.com/watch?v=GjLhPXmEOCM&t=10s

Számomra kimagasló színfoltja az idei évnek ez a lemez. Elejétől a végéig vitt magával, ringatott és dobált.

Ha a szörfrock az, amikor meglovagoljuk a hullámokat, akkor itt a törött deszka vagyunk, ami magatehetetlenül sodródik egyre távolabb a parttól.

PLAYLISTEK