Mutatjuk az új kedvenc osztrák csajbandád

Hangok a szomszédból

július 11, 2019

Énekes András Előd

440

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Eleged van abból, hogy 2019 nyarán még mindig nem ismersz elég csajbandát? Mi segítünk benne. Na jó, maradjunk abban, hogy megosztjuk veletek legújabb felfedezésünket, egy bécsi triót, melynek művészneve a  La Sabotage.

Repetitív dallamok, lüktető dobsáv, kisikló és újra vágányra találó szinti/fúvósszólamok, s természetesen a fülbemászó, olykor fülvájó vokál. Egy mondatban így foglalnám össze a La Sabotage zenéjét, melyről már lassan egy éve akarok cikket írni, de a lustaságomat felülírta a sors, hiszen a héten egy hármas magyarországi turnén vesznek részt a szintén bécsi Lime Crush-sal.

Annyit mindenképp el kell mondanunk, hogy mindkét zenekar a csodálatos bécsi indie kiadó, a Fettkakao bázisához tartozik, megéri szemezgetni a szimpatikus label kiadványai között.

Marlene, Nele és Sara négy éve találkozott a Girls Rock Campen, első nagylemezük pedig tavaly novemberben jelent meg. Szívem szerint a ‘Just Wanna’ koncertfelvételét tenném ki az ablakba, de az ‘Even’-höz készített videó szintén jól jellemzi a lányok szövegvilágát és vizuális jelenlétük sajátos esztétikáját. Ha pedig az a kérdés, hogy  a túlhajszolt posztpunk stílusban is magasiskolát képviselő kilencdalos albumról melyik számot ajánlom, akkor a ‘Mad’-re, vagy a ‘Skin-Deep’-re esne a választásom.

A helyzet pedig az, hogy háromszor is lesz lehetőségünk élőben megnézni őket, hiszen a Lime Crush-sal közösen előbb csütörtökön, Miskolcon a Rejtek nevű helyen lépnek fel, aztán Egerben a Bikavér ünnep pénteki Popméter napján (többek közt a Mayberian Sanskülotts, a Platon Karataev és a Gustave Tiger társaságában), hogy végül szombaton a budapesti Ladyfest kihelyezett eseményén zárják a turnét.

PLAYLISTEK