Menu

Eleged van abból, hogy 2019 nyarán még mindig nem ismersz elég csajbandát? Mi segítünk benne. Na jó, maradjunk abban, hogy megosztjuk veletek legújabb felfedezésünket, egy bécsi triót, melynek művészneve a  La Sabotage.

Repetitív dallamok, lüktető dobsáv, kisikló és újra vágányra találó szinti/fúvósszólamok, s természetesen a fülbemászó, olykor fülvájó vokál. Egy mondatban így foglalnám össze a La Sabotage zenéjét, melyről már lassan egy éve akarok cikket írni, de a lustaságomat felülírta a sors, hiszen a héten egy hármas magyarországi turnén vesznek részt a szintén bécsi Lime Crush-sal.

Annyit mindenképp el kell mondanunk, hogy mindkét zenekar a csodálatos bécsi indie kiadó, a Fettkakao bázisához tartozik, megéri szemezgetni a szimpatikus label kiadványai között.

Marlene, Nele és Sara négy éve találkozott a Girls Rock Campen, első nagylemezük pedig tavaly novemberben jelent meg. Szívem szerint a ‘Just Wanna’ koncertfelvételét tenném ki az ablakba, de az ‘Even’-höz készített videó szintén jól jellemzi a lányok szövegvilágát és vizuális jelenlétük sajátos esztétikáját. Ha pedig az a kérdés, hogy  a túlhajszolt posztpunk stílusban is magasiskolát képviselő kilencdalos albumról melyik számot ajánlom, akkor a ‘Mad’-re, vagy a ‘Skin-Deep’-re esne a választásom.

A helyzet pedig az, hogy háromszor is lesz lehetőségünk élőben megnézni őket, hiszen a Lime Crush-sal közösen előbb csütörtökön, Miskolcon a Rejtek nevű helyen lépnek fel, aztán Egerben a Bikavér ünnep pénteki Popméter napján (többek közt a Mayberian Sanskülotts, a Platon Karataev és a Gustave Tiger társaságában), hogy végül szombaton a budapesti Ladyfest kihelyezett eseményén zárják a turnét.

  • A Gólyás esemény linkje emitt, turnéplakát amott.

Támogasd a KERET blogot a Patreonon!

Támogass!

Támogasd a KERET blog működését havi rendszeres adománnyal a Patreonon!

500 FT / Hó

Támogatom

1200 FT / Hó

Támogatom

5000 FT / Hó

Támogatom

További cikkek