Gyűrűsférgek versus big tech, avagy Giliszta dalpremier
február 25, 2021

Nagyon közel már az új Giliszta lemez, és most nálunk premierezik az utolsó előfutára, a ‘Google Transzlét’. Ez a szám egyébként az egyik kedvencem az együttes repertoárjából, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy végre kint van!

Az új dalról, és úgy általában a Giliszta hogylétéről mesélt nekünk picit az együttes:

„A Giliszta tagcserék nélkül változott, és belülről újult meg. Kő Ábel és Vértesi Feri frontemberek mellett most már Fodor Dávid basszusgitáros is vokálozik, valamint ő vette fel és keverte a dalt, amelynek szövegét nagyrészt – és most először – a dobos, Korossy-Khayll Levente írta.

A szerzemény szentimentális és álnaiv óda, zsoltár a világ egyik legnagyobb cégéhez. A huszonegyedik századra az emberek óriás techcégekkel való önkéntelen, muszáj és mindennapos kapcsolata elfeledteti velünk azt, hogy az általuk kínált virtuális információmámor függőséget és vallásos révületet eredményez, és hipnózissal járhat.

A szöveg egy tripla leszúrt és meghámozott csavarhoz hasonlóan a végén szerelmes számmá vetkőzi le magát, amikor is az énekes szerelmét saját, a híres keresőmotor iránt érzett örökké kielégítetlen vágyához hasonlítja.”

Ez tehát a Giliszta új száma, amit remélhetőleg a nyáron még sokszor hallhatunk élőben is. Addig is kíváncsian várjuk a nagylemezt!