Zero budget klippel készül új lemezére a Giliszta
július 19, 2020

A 2017-es Kikeltető képzőművész-punk csapata az évek során sokat változott hangzásukat és felállásukat hamarosan egy új lemezzel igyekszik bemutatni, előtte viszont még közreadják első videóklipjüket, melyet legelső kiadványukról, a nálunk megjelent Gilisztalekvárról választottak.

Szokatlan, hogy egy együttes egy kettővel azelőtti kiadványáról választott dalhoz készítsen videót, hogy aztán azzal promózzák az új lemezüket, viszont a Giliszta azon zenekarok közé tartozik, ahol már koncepciónak tűnik az efféle világlátás:

a humor nem csak a zenekar szövegeiben és koncertjein dominál, hanem a létezésükből sugárzik.

A zenekar megszokott komolytalanságával készült videóklip már tavaly tavasszal leforgott, egy csapat Facebook-csoportból és utcáról összeszedett statisztával és 0 forintból. A dalban mellesleg a zenekar gitárvirtuóza, a Mordáiban is tevékenykedő Vértesi Feri énekel, Kő Ábel Holló gitározik és vokálozik, a dobokon pedig Korossy-Khayll Levente játszik.

Kő Ábel Holló, a zenekar (egyik) énekese így mesélt a zero budget klipről:

„A kétnapos forgatás első napján, amikor gyülekeztünk, hozzánk csapódott egy hölgy, és önként ajánlkozott, hogy szívesen szerepel a klipben, meg is adta a telefonszámát. Ez nekünk marhára kapóra jött, kvázi a sors kezeként ért minket ez a felajánlás, mert épp azon főtt a fejünk, hogy honnan szerezzünk egy idősebb embert, aki a főszereplőnket ébresztgeti a buszon az egyik jelenetben.”

A klip egyébként mindent összevetve egy igazán DIY produkció, hiszen amellett, hogy egy kedves egyetemi haver, Oláh József rendezte és vette fel, Kő Ábel Holló vágta össze azzá, amivé lett.

Az állandó bökdösésnek és egyéb piszkálódásnak kitett szerencsétlen fiatalembert alakító főszereplő pedig Melykó Richard, aki jelenlétével szintén a képzőművész-brigádot erősíti.

„A dob tompítására használt rongyokból készítettünk egy bábut, amit Ricsi ruháiba öltöztettünk, hogy hiteles legyen a hídról való ledobás. A bábut több ponton kikötöttük a legerősebb damillal, majd lehajítottuk. A damilokra azért volt szükség, hogy Ricsi ruhái ne ússzanak le a Fekete-tengerig. Természetesen az egyik damil már dobás közben elszakadt, a másik egy ideig ellenállt, majd ahogy a rongyok megszívták magukat vízzel, megadta magát, mi meg kétségbeesetten rohantunk a tovasodródó test után. Ezen a ponton tanultuk meg Józsival, hogy egy 15 kilós száraz rongy megközelítheti a mázsát is, ha teleszívja magát a gusztusos belvárosi Duna-vízzel. A súlytól az uszadékfák is elkezdtek alattunk süllyedni, de végül ketten, egyesült erővel sikerült felküzdenünk a bábut az acélsodronyra. Időközben csinos kis közönségünk gyűlt a parton aggódó turistákból, mert távolról teljesen vízihullának tűnt a kihalászott test”

– mesélt tovább a kalandos forgatásról a vágó-énekes-képzőművész, Kő Ábel Holló, aki mindemellett vidáman számolt be a készülő nagylemezükről, amit rövidesen mi is hallhatunk, de addig is szólhat a zenekar legutóbbi kisnagylemeze, a Leolvadt a Hűtő: