Mindenki örömére Fodor Dávid még él – dal- és klippremier
december 21, 2021

Megérkezett Fodor Dávid előkarácsonyi ajándéka a nagyközönség számára, méghozzá egy teljesen saját készítésű magyar szám formájában. A dalszerző/producer/gitáros-énekes a Giliszta és a már nem aktív The nobody elses formációból lehet ismerős, és most egy napfényes zenei alapú, ám szövegileg klasszikusan szakítós trekkel állt elő. Az új dal mondanivalóját így foglalta össze Dávid: „Szakítottunk. Jó ez? Nem jó? Ki tudja, meg amúgy is szarul vagyok.” Premier!

Ez nem az első magyar nyelvű szám amit Dávid kiadott, a 2019-es Doom Blues lemezére már került egy Omega és egy LGT feldolgozás is, sőt megtalálható az internet rejtett bugyraiban egy másik saját szerzeményű dal demója is. Az még kérdőjeles, hogy kis vagy nagylemez formátumában, de várhatóak a jövőben további magyar nyelvű szerzemények.

fotók: Fodor István

Az inspirációkról így mesélt Dávid:

„Rengeteg régebbi magyar zenét hallgatok mostanában, próbálok felfedezni minden jó számot a ’89 előtti korszakból, súlyos Fonográf fan lettem például az utóbbi egy-másfél évben, ezáltal a Szörényi szólólemezeknek is, meg ennek hatására az Illés diszkográfiáját is újra felfedeztem magamnak.”

A „régi nagyok” sokkal másabb, direktebb, érthetőbb, mégis valahogy súlyosabb mondanivalójú szövegeket írtak – az utóbbi 30 év átlag magyaralter homályos, ál-elvont szövegvilágához képest főleg – és szeretném ha az én számaimnak is ilyenek íródnának a jövőben (általam vagy más által is akár).

A ‘Még Él’ a zenei alaphoz hasonlóan egy hatvan-hetvenes éveket megidéző klipet is kapott, azt a korszakot felelevenítve, amikor örült az ember a fejének, hogy sikerült elemelni valaki apjának a nagy becsben tartott kameráját. A videó létrejöttében Karácsony Ákos működött közre, az albumborítót pedig Balázs Sára tervezte.