Karcos punk és édes popzene keverékét hozza FILO az új lemezén
május 8, 2022

Fuchs Benjámin, művésznevén FILO, aki a 2020-as Kikeltető döntőjéig jutott, talán az On The Low kiadó egyik legegyedibb stílusú tagja. 2021-ben hozta ki első nagylemezét, ami szakított az addigi főként trap fókuszú hangzással és pop-punk irányba váltott. Szintén ebben az évben jelent meg az Eltörölni Frankot című film, aminek rendszerellenes punk énekes főszereplőjét alakította. A most megjelent Megint én című lemez nagyjából ugyanezt viszi tovább, feltűnően kevesebb autotune-t használva.

A lemezen szerepelnek lágyabb, popos hangzású számok, mint például az AKC Misivel közös ‘Holnap’, vagy a ‘Fáj a fejem’. Ezekkel áll kontrasztban a ‘Táncolj velem’, ami mindenképpen a legütősebb dal a lemezről, pop-punkos gitár és dob témákkal. Közreműködések terén FILO az OTL közelében maradt, az előbb említett AKC Misi mellett megjelenik még a Szőke hajú lányt jegyző ercsé, és az IBBI ACADEMY tagja, Atka is. Talán ezen a téren lehetett volna egy kicsit változatosabb album, szívesen hallgattam volna közreműködéseket a hazai trap közegen kívül eső előadóktól is.

Mindenképp pozitív, hogy a külföldi, jellemzően extrém kínos pop-punk próbálkozások után (igen Machine Gun Kelly, főleg rád nézek) itthon egy ilyen minőségi szám tud készülni a témában, ráadásul a lemez produceri munkáit is FILO végezte, ami szintén hatalmas előny a külföldi mezőny tagjaival szemben.

Spotify player embed
  • FILO-val a nyár folyamán találkozhattok többek között a Bánkitón és a VOLT-on, a lemezt megtaláljátok a szokásos online felületeken, ezen kívül, bár nem egy könnyed történet, mindenkinek ajánlom az Eltörölni Frankot megnézését.