A fekete zajok télen a hegyekből a Dürerbe vándorolnak

Cikk

december 18, 2018

Csóka Ágnes

312

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Pár év kihagyás után idén újra megrendezték a Mátrában a borús zenék szerelmeseinek kedvenc hazai rendezvényét, a Fekete Zajt, december 28-án pedig a Dürerbe költözik a fesztivál, ahol egy este, 20 koncert erejéig lehet majd elmerülni a karácsony utáni sötét melankóliában.

A téli Fekete Zajra érkezik headlinerként a török She Past Away egy adag nosztalgikus darkwave-vel, és a mexikói-német Rabia Sorda, mely a Hocico-ból ismert Erk Aicrag állítólag kevésbé brutális mellékprojektje.
Az olasz Geometric Vision coldwave táncmulatságot hoz Délről, és hasonlóan sodró és zajos buli várható a francia Dear Deertől is.

A hazai vonalat erősíti a hivatalos Fekete Zaj-kedvenc VHK, de lesz többek közt Jazzékiel, Black Bartók, Hippikiller, Lopunk és Pozvakowski koncert is.

A koncertek mellett a Háttérzaj Litzine csapatát is meg lehet találni a helyszínen, akik elhozzák a mátrai Fekete Zajon készült zine-t, és egy kiállítást is meg lehet nézni, az élőzene-szekció után pedig természetesen afterparty is lesz.

 

PLAYLISTEK