Keringőre invitálja asszociatív készségünket debütáló klipjével a Feed The Mogul zenekar
április 8, 2019

Új üdvöske tűnik fel a magyar zenei szcéna színterén, ám annál tapasztaltabb zenészek alkotják: a Feed The Mogul zenekar mögött a Babel 2/5-e és volt zenesulistársak is találhatók. Bátor vállalkozás rögtön klippel nyitni a közönség felé bárminemű EP vagy lemez kiadása előtt, azonban a friss grunge banda merészen beleállt a feladatbam, és milyen jól tették!

A pénzközpontú világot veszi górcső alá a videó, ami nyilvánvalóan egy nagyon aktuális téma. Azonban nem ad konkrét választ, megoldást – az egy életen át tartó utcazenélést sejtető aprópénz-zuhatagra sem – hanem inkább ránk, a nézőkre bízza a megfejtést.

De beszéljenek inkább a frontember, Ipolyi-Gáts Hunor jóval hitelesebb szavai a zenekarról és a klipről, amit nálunk lehet először megtekinteni:

“Egy szimpla, négytagú grunge zenekar vagyunk. Andrissal (Áldott András – gitár, vokál) a Babelben játszottam együtt, Atival és Borssal (Miricz Attila – dob, Kiss Bors Máté – bass, vokál) pedig Kőbányán együtt suliztunk, dolgoztunk és laktunk – mint ahogy Zsoldos Dáviddal is, akivel a klippet készítettük. Kb. két éve játszunk már a próbateremben, ami idő alatt nagyon sok ötlettel foglalkoztunk, és ezekből az elsőket úgy döntöttünk, hogy itt az ideje megmutatni a nagyérdeműnek.”

„Legelső kiadott nótánk a Grudge nevet viseli. Hogy miről szól, azt nem nevezem nevén, inkább rábízom a hallgatóság képzelőerejére. A klipet – mint már említettem – Zsoldos Dávid barátunkkal forgattuk. A koncepció utcazenélés után ötlött eszembe, az apró számolása közben. Egyszerűen nagyszerű klip lett, amihez a tökéletes kelléket maga a pénz alkotja.”

A banda frontemberét egyébként kicsit más szerepben már korábban is láthattuk a gyermekotthonban zenélős A zene mindenkié-projekt harmadik felvonásában, kattintsatok ide egy kis nosztalgiáért!