Koncertjeik féktelen zúzását csomagolták első EP-jükbe Fat & Cute-ék
október 30, 2018

Vannak olyan zenekarok, akik az igazi bombát az élő fellépésekre tartogatják és az EP felvételek alatt inkább konszolidáltabb, megszelídítettebb, kimért énjükkel vonulnak stúdióba. Na, a Fat & Cute triója (szerencsére) nem ilyen – első, 5 számos kislemezük a meztelen fetendkjút-életérzés fizikai megtestesülése. Ösztönös, egy pillanatig sem görcsös, folyékony öröm-garage és rock’n’roll.

A Kepler Stúdióban rögzített anyag előfutáraként egy egész hetet eltölthettünk velük és DESEDA Session-ös videósorozatukkal, most pedig dalkommentárokat kaptunk tőlük:

Mountain Momma: Igazi turbó-tempó szám, egy jó kis punkos elszállással a közepén. Ilyesmi témákra majd lesznek példák a legfrissebb számokban is.

Feel The Lady: Nos, túl legendás történeteink nincsenek a számok születéséről. Főként egy gitártéma alapján bontottuk ki őket, általában meglepően gyorsan. Ennek a legjobb példája a Feel The Lady, amit megírni nem sokkal tartott tovább, mint a dal hossza. Csupán egy hirtelem jammből indult ki, amire Csuti gyorsan hozott is egy éneket.

Fever: A leg „tingli-tanglibb” számunk, szinte már meglepően poppos tőlünk. De különösen jó látni, hogy mennyire működik koncerteken.

Burning Ants: Talán ez első igazán Fat & Cute szám, a legkorábbi időkből, amikor még nem is volt teljesen kicsontosodva a felállás. Dani hozott egy nyúlfarknyi riffet, aztán nehéz szüléssel, de köré építettünk egy egész számot.

Wasted: Tipikus Csuti-üvöltős szám: egyszerű riff, izgi ének, de mindegyik a helyén kezelve, hogy érvényesülni tudjanak. Személy szerint én a visszatérés előtti kiállásra nagyon büszke vagyok, nagyon jól előkészíti a szám végére tartogatott odabaszást.

Tavaly az EP-n is szereplő Burning Ants demójával egészen a Kikeltető döntőjéig jutottak, az előfordulós koncertjüket pedig bármikor visszanézhetitek, ha esetleg túlhallgatnátok az új anyagot. Erre egyébként megvan az esély – ez a dózisú igényes zúzás még egy migrént is zavarba tud hozni és kikergetni az ember fejéből.

  • Legközelebb pedig november 24-én koccinthattok velük a friss cuccosra az Edison bárban!

Néhány exkluzív pillanatkép a tikkasztó nyári stúdiózásról, csak itt, csak most, csak nektek:

Borítókép: Linczényi Márkó