Koncertjeik féktelen zúzását csomagolták első EP-jükbe Fat & Cute-ék

Cikk

október 30, 2018

Steszkó Zsanett

1285

Vannak olyan zenekarok, akik az igazi bombát az élő fellépésekre tartogatják és az EP felvételek alatt inkább konszolidáltabb, megszelídítettebb, kimért énjükkel vonulnak stúdióba. Na, a Fat & Cute triója (szerencsére) nem ilyen – első, 5 számos kislemezük a meztelen fetendkjút-életérzés fizikai megtestesülése. Ösztönös, egy pillanatig sem görcsös, folyékony öröm-garage és rock’n’roll.

A Kepler Stúdióban rögzített anyag előfutáraként egy egész hetet eltölthettünk velük és DESEDA Session-ös videósorozatukkal, most pedig dalkommentárokat kaptunk tőlük:

Mountain Momma: Igazi turbó-tempó szám, egy jó kis punkos elszállással a közepén. Ilyesmi témákra majd lesznek példák a legfrissebb számokban is.

Feel The Lady: Nos, túl legendás történeteink nincsenek a számok születéséről. Főként egy gitártéma alapján bontottuk ki őket, általában meglepően gyorsan. Ennek a legjobb példája a Feel The Lady, amit megírni nem sokkal tartott tovább, mint a dal hossza. Csupán egy hirtelem jammből indult ki, amire Csuti gyorsan hozott is egy éneket.

Fever: A leg “tingli-tanglibb” számunk, szinte már meglepően poppos tőlünk. De különösen jó látni, hogy mennyire működik koncerteken.

Burning Ants: Talán ez első igazán Fat & Cute szám, a legkorábbi időkből, amikor még nem is volt teljesen kicsontosodva a felállás. Dani hozott egy nyúlfarknyi riffet, aztán nehéz szüléssel, de köré építettünk egy egész számot.

Wasted: Tipikus Csuti-üvöltős szám: egyszerű riff, izgi ének, de mindegyik a helyén kezelve, hogy érvényesülni tudjanak. Személy szerint én a visszatérés előtti kiállásra nagyon büszke vagyok, nagyon jól előkészíti a szám végére tartogatott odabaszást.

Tavaly az EP-n is szereplő Burning Ants demójával egészen a Kikeltető döntőjéig jutottak, az előfordulós koncertjüket pedig bármikor visszanézhetitek, ha esetleg túlhallgatnátok az új anyagot. Erre egyébként megvan az esély – ez a dózisú igényes zúzás még egy migrént is zavarba tud hozni és kikergetni az ember fejéből.

Néhány exkluzív pillanatkép a tikkasztó nyári stúdiózásról, csak itt, csak most, csak nektek:

Borítókép: Linczényi Márkó

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!