Exorbitáns új dal az Ohm Maidtől

Cikk

május 17, 2017

Énekes András Előd

500

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

A 2016-os Kikeltető selejtezőin feltűnt Ohm Maid a tavasz legvégére tervez kihozni egy kislemezt, előzetesként pedig már második számukat osztják meg a világhálón. Itt a ‘King of the Peasants’.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

A stoneres, pszichedelikus, hangzásában a ’70-es évek heavy metalját is megidéző öttagú zenekar szereti a kitartott, túlzó dalstruktúrákat, ez az új számon is érezhető, illetve abból is, hogy a pár héten belül megjelenő EP-jük ugyan csak öt dalból fog állni, mégis közel harminc perces lesz.

“Tulajdonképpen már tavaly nyáron, az akkori felállásban feldemóztuk ezt a számot, de mostanra nyert végleges formát. A dalról röviden annyit, hogy egy fiktív helyen és időben megjelent ez a szörnyű alak, akiről tulajdonképpen eldönthetetlen, hogy szimplán ördögien gonosz-e vagy tényleg valami túlvilági entitás, és helyretesz minket, egyszerű parasztokat.”

Amit sokadik hallgatásra sem tudunk nem észrevenni (a rockoperák képzetét keltő megszerkesztettségen túl), az angol ének magyaros akcentusa, ami leginkább zavaró, de akár a zenekar szexepilje is lehet.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK