Elektro punkkal kísért a végzet fekete fellege a Black Bartók új dalaiban

Cikk

október 26, 2018

Steszkó Zsanett

1030

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

A vészjósló zörejek, a felkavaró electro punk/blues és a démoni karakterek elegyével dolgozó Black Bartók ismét egy baljós energiabombát gördít elénk  – ami élőben valószínűleg még nagyobbat robban majd. A srácok szuperképessége, hogy mind a történetszálat, mind az „aláfestő zenét” és zajokat tekintve kriminálpszichológusi érzékenységgel bújnak az aktuális főhős, vagy inkább antihős bőrébe. Legújabb kislemezükön egy elítélt fekete felhőként kísértő karmája és saját végzetünk negatív mesehősként megtestesülő alakja kerül terítékre.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

„A munkahelyemtől konkrétan pár méterre van a Gyorskocsi utcai börtön, ami annyira nyomasztó egy épület, mintha folyamatosan egy nagy fekete felhő venné körül. Erről jutott eszembe, hogy vannak emberek, akik valamiért szinte predesztinálva vannak arra, hogy rossz útra térjenek, mintha fölöttük is ott lebegne egy fekete felhő, ami errefelé tereli őket. Innen jött a Black Cloud ötlete: ez egy elítélt vallomása az ő fekete felhőjéről.”

– mesélte Minda Endre frontember az EP címadó szerzeményéről. Meg kell hagyni, a második dal sem éppen egy galamblelkű melódia:

„Milyen az, amikor álmodban meglátogat a végzeted a gyerekkori kedvenc negatív mesehősöd képében, hogy elvigyen egy utolsó bulira? A legtöbben elkezdenének alkudozni, és kérnének csak még egy kis időt, hogy gyorsan tehessenek valami jót. Ez történik a Skeletorban is.”

A kétszámos EP-t a próbatermükben rögzítették és akárcsak a Not Sorry és a Hungry Hungarian esetében, ezúttal is az ötös basszusgitárosa, Pesztalics Dénes keverte és maszterelte a dalokat.

“Bár ebben a felállásban nem egészen másfél éve működik a zenekar, a koncerteken mindig erőteljesebben játsszuk dalokat, mint ahogyan azok a felvételeken szólnak. Éppen ezért ennél a két számnál lényegében egy-két feljátszásból kiválasztottuk azt ami végül a végső verzióban szerepel. Ezzel akartuk megőrizni a dal élő jellegét, az egyszeri feljátszás varázsát. Az volt a cél, hogy utólagos javítgatások, polírozás, editálás nélkül, az élő hangzáshoz lehető legközelebb álló módon, nyersen szólaljanak meg a dalok.” – tette hozzá Pogár László, a banda gitárosa.

Borítókép: Benkő Bálint, Hujber Áron

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK