Egysnittes zombitámadások

Video

február 3, 2018

Énekes András Előd

207

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Még tavaly év végén jártunk a Zombie Girlfriend Toldis koncertjén, amiről nem egy, hanem rögtön kettő egysnittes felvételt készítettünk nektek. A Kádár Eszter, Sallai Laci, Korándi Dávid és Szabó Benedek alkotta “supergroup” az utóbbi időben erősen rálépett a pedálokra, hiszen nemrég debütált a belga Psychedelic Underground Generation (PUG) blogján új videóklipjuk, két hét múlva pedig közép-európai miniturnéra indulnak Bécs, Blansko és Prága érintésével. A shoegaze és pszichedelikus dream punk kohójában készülő új számaikkal úgy tűnik, hogy egyfajta különutas-politikával sikerül magukra vonni a stílus iránt érdeklődő európai szempárokat.

Egyébként jelent már meg brazil zenei oldalon is új száma a Zombie Girlfriendnek, ősszel pedig egy hosszabb európai turnét is terveznek, de előtte négy év diszkográfiai hallgatás után májusban várhatjuk az új nagylemezüket Pesztalics Dénes szakmai segítségével, mely a címlapos ‘Wind’ című számról kapta a nevét, s a hozzá készült, Rusek által forgatott klip így fest:

PLAYLISTEK