Nemes Nagy Ágnes versfeldolgozással és meditatív klippel jelentkezik Дeva
december 11, 2022

Első nagylemeze, a ‘Csillag‘ után egy újabb megjelenéssel örvendeztet meg minket idén Дeva. Pár napja hallgatható az ‘Emilyen’ című dal, mely az idén száz éve született Nemes Nagy ÁgnesKerti tó’ című gyerekversének feldolgozása.

A rövid, de annál titokzatosabb szöveg a jól megszokott folktronikus house zenével párosul, megteremtve a már ismert, meditatív hangulatot, az átlagosnál talán egy árnyalattal több melankóliával. A zenész egy, az Electronic Beats-nek adott interjúban elmondta, hogy mostanában elkezdett teret engedni a negatívabb érzelmek zenei feldolgozásának is, míg eddig kizárólag pozitív energiák kifejezését célozta –

„és most mintha ebbe a dalba belekerült volna már valami, ami nem teljesen tiszta vagy fényes.”

Ehhez kapcsolódik egy videóklip, Zságer-Mészáros Szandra és Katona Kati munkája is, amely sejtszerű létezők biomorfikus egymásba oldódását, kristályos mandalákat, és olajfestmény hangulatát keltő, kavargó színek köddé oldódását ábrázolva pszichedelikus világot teremt.

Дeva az idei évet december 15-én csütörtökön a MOMkult művelődési házban zárja zenésztársaival együtt, és vendégként a hari_drama.quintet is fellép majd. Saját elmondása szerint ezután hosszabb szünetre, alkotói magányba tervez vonulni, hogy talán majd egy friss hangzással térhessen vissza – úgyhogy csapjatok még le gyorsan a csütörtöki esemény jegyeire, ha még előtte el szeretnétek kapni!