Kalandoztunk a SoundCloudon, szokatlan Дeva bootleg akadt a horogra
március 14, 2022

A SoundCloud jó ideje a legjobb hely arra, hogy egészen furcsa és érdekes bootlegeket, remixeket, meg mindenféle már-már bizarr újragondolásokat találjon az ember a letöltött zenéiből. Februárban írtunk egy ilyen óvatlan kalandról már, mikor SP, Lola és Anti Fitness Club dalokat találtunk egy egészen zseniális, 9 perces, mindenféle kísérleti basszuszenével nyakonöntött mixben.

Zorz után most a csatornája alapján inkább modernebb basszuszenékkel kísérletező brane. feltöltései között jött szembe egy egészen érdekes párosítás:

a címben Дeva, a tag Drum & Bass.

Első ránézésre nem igazán állt össze bennem, hogy hogyan lesz a ‘777’-ből DnB; leginkább pedig a bootleg címkétől féltem, mert egy csomó dal Drum & Bass bootlegje igazából lemészárolja csak az eredetit, alig tart meg valamit annak az esszenciájából. Ez pedig Дeva népdalokból táplálkozó és elképesztően tiszta energiákat pulzáló zenéjénél tényleg főbenjáró bűn lenne.

Meglepetésemre a végeredmény viszont nem egy agyondancefloorosított trekk, hanem egy olyan újragondolás, ami számomra teljesen megőrizte a dal szépségét, viszont felültette azt egy bátran táncolható beatre, ami egy liquides buliban vagy egy kísérletezős estén a Központ pincében nagyon szépen beleillene egy szelekcióba.

Azt nem mondom, hogy ezentúl mindig ezt hallgatom majd az eredeti helyett, de mindenképpen dícséretes, hogy a megszokottabb sémából kilépve, a Drum & Bass oldaláról közelítve is kapott egy verziót ez a szám.

Lessétek meg magatoknak ti is:

brane. · deva – 777 (brane. bootleg)