Az őszi melankólia korántsem csak szomorú soundtrackjével érkezik Kolibri elektronikus mellékprojektje
október 1, 2021

A Kikeltetős alumni Kolibri az egyszálgitáros melankóliát trap-melankóliára cseréli, legalábbis egy pandémia-ihlette mellékprojekt erejéig, melynek első, négyszámos anyaga mostanra, az igazi ősz kezdetére érett be.

A demodino projektet az első Covid-bezártság, Mac Miller és Lil Peep ihlették. Akkor kezdtem el összerakni mindenféle rettenet alapokat, az egyetlen szabály az volt, hogy egy este alatt végeznem kell vele, sem a hangzásokkal, sem a szöveggel nem időzhetek többet. Ez azért is volt izgalmas, mert a szövegeket konkrétan improvizáltam akkor is, és most is. Az első „take” maradt mindig bent a végleges számban. Ez a kezdeményezés nőtte ki magát odáig, hogy összeraktam négy olyan számot, amit elég izgalmasnak tartottam arra, hogy kiadjam mellékprojektként.

A négy trekkes bemutatkozó kislemez, a Százszorszép elkészítésében Csontos Bence aka. Ben Leavez segédkezett side producerként és masteringgel, az EP nyitószámához pedig Csapody Nóra készített videót.

A Százszorszépet az elmúlt fél évben írtam, és nagyon elégedett vagyok vele, ez egy nagyon friss lenyomata annak, ahogy éreztem magamat az elmúlt időszakban.  Az előbb említett zene írási metódus miatt nem volt előre eltervezve egy konkrét hangulat, inkább csak arra törekedtem, hogy minél őszintébb legyen a végeredmény, és minél jobban élvezzem. Lehet, hogy ez a projektet ennyiben is hagyom, valahol ez a szépsége is, de igazából eléggé elkerülhetetlennek tartom, hogy ne alkossak továbbra is hasonlóan más dolgokat, mint amit a Kolibri-projektemben is csinálok.

Fotók: Vitray Anna Szofi