Sivatagi hőségtől lebegésig a halál szélén, avagy itt a DARĀGE első kislemeze
november 19, 2021

A hét elején megjelent a DARĀGE bagázs új anyaga, tele húzós gitárszólamokkal, pörgős dobokkal és fülbemászó basszusalapokkal. Az 5 számos EP a PLUTO Sound gondozásában jött ki, és a Long Eye Land címet viseli.

A single-ként már megjelent ‘Lovely Heart’ c. számnál (itt írtunk róla bővebben) még csak kecsegtettek a nagyobb energiákkal, de az már albumon be is váltották ezt az ígéretet.

Villámgyors dalról dalra: A ‘Do it Again’ bemutatja milyen is amikor az ember még önpusztítással felhívni magára szerelmének a figyelmét. A ‘Methametics’ bajlós hangulatában a Breaking Bad fullasztó légkörét idézi meg, a vicceskedésbe csomagolt halálvágy (‘HAHA’), és a ‘Death Contractor’ figurájának megjelenése pedig betudható a covid hatásának.

A zenekar története elmondásuk szerint egy forró nyári napon kezdődött, amikor Szasza és Fecó véletlenül egy időbe mentek próbálni a szép emlékű Keleti Blokkban közösen bérelt tetőtéri kis szobába, így hát jammelni kezdtek. Pár akkord, torzítás és 4/4. Az elején sok nehézséget okozott a pandémia, ezért minden számot csak nagyon lassan és komótosan tudtak kivitelezni, de semmiképp sem ütött csorbát a kialakult szituáció a motivációjukon.

De honnan a név?

Fecónak darázsfóbiája van gyerekkora óta és ezzel próbálja leküzdeni félelmeit, amolyan terápia ez neki.

Fotó: Rédling Hanna

A zenekar a saját bevallása (insta biója) szerint garázs rockot zümmög, emellett pedig nagy hőseik szellemében vegyítik szívüknek kedves stílusaikat. Mindeközben leadják a mindennapi stressz által felhalmozódott energiákat, legyenek azok akár boldogak vagy szívfacsaróak.

A dalok felvételét és keverését Fodor Dávid végezte Huszár Kristóf segítségével, a borító Gáti Ráchel Réka munkája.

  • A számok elérhetőek Youtube-on, Spotify-on és minden ennél picit kevésbé fontos platformon is, pörgessétek őket!