Új dallal és egy őrült klippel jelentkezett Co Lee
december 23, 2021

Halász Kolos, alias Co Lee nem ma kezdte a zenélést, saját magának régóta írogat szövegeket, melyeknek visszaolvasásából elmondása szerint többet tanult, „mint bármi másból ever”.

Sokáig ez meg is maradt számára az önkifejezés intim formájának, s ugyan első száma immár lassan négy éve megtalálható a Soundcloudon, jó ideig, ahogy mondja,

„teljesen irreleváns volt, hogy hányan hallgatnak, vagy hogy hallgatnak-e egyáltalán”.

A zenélésnek ez a terápiás jellegű, teljesen őszinte, a fogadtatást gyakorlatilag tökéletesen figyelmen kívül hagyó formája nagyon izgalmas trackeket szült, mindenképpen érdemes feltúrni értük a Soundcloudot, kezdve a debütáló Cash Stacker-rel.

Azóta egyre inkább a zene került a fókuszba, és elkezdte komolyabban venni a számok kidolgozásának feladatát. Egészen a közelmúltig azonban nem igazán merészkedett még közönség elé élőben, kivárt, és ennek meg is lett az eredménye. A kiskörös Balzac– és Központ-szereplések után a 360 Bar-ban, a FlashBack-ben, nyáron pedig a Pavilon és a Gólem fesztiválon is felléphetett.

Zenéje nem nőtte ki az underground köröket, koncertjei közönségének még mindig nagy részét adják visszatérő arcok, csupa olyan ember, aki „tényleg azért van ott, mert szereti, kíváncsi és éli”, nem pedig a hype miatt; emellett azonban egyre többen tartoznak ehhez a kategóriához.

Az elmúlt időszakot talán mondhatjuk, hogy egyfajta útkeresés jellemzi, ahogy az szövegeiből is kivehető, újabban pedig magyarul is ír néha. Bár ez előbbi mindig is jelen volt a zenéjében, ahogy mondja: „sosem tudtam magamat egy fajta stílushoz kötni”. Ennek a tapogatózásnak legújabb gyümölcse a ‘Bible’, amelyhez Egri Vitéz jóvoltából egy egészen eksztatikus, a szám nyugodtabb világához izgalmas kontrasztot állító klip is készült. A zenei alapért pedig Cayde a felelős, aki már többször működött közre a rapper számaiban.