Bower of Bliss felé vesszük az irányt – Premier
augusztus 25, 2023

Towpe-t kereken 2 éve, a Bad Influence c. EP-jével ismerhettük meg, többek között a 2022-es Kikeltetőben, ahol a 9 díjazott között szerepelt. Dóczi Peti azóta sem tétlenkedik, ugyanis nagylemezzel lepett meg minket, ami a Bower of Bliss címet viseli.

Négy számot megjelentetett már korábban single formájában, köztük a szintén Kikeltetős Laurie-val közös Seat Belt-et, ami egy nagyon fülbemászó, magával ragadó szám lett, nem mellesleg video klip is készült, amiről ITT írtunk.

Az új lemez teljes egészében angol nyelven íródott, ami még mindig befogadhatóbbá tudja tenni néha a szövegeket, főleg ha negatív érzelmekről van szó, súlytalanabbul hat szerencsére. A lemez, mire elkészült szinte teljes egészében Dóczi Petire refkeltál, az ő érzelmeit tükrözi, amihez egészen könnyen lehet kapcsolódni, hiszen olyan fontos, de sajnos mindennapi problémákat dolgoz fel, mint a szorongás, egészségtelen kötődés, pánik. Az eredeti terv szerint három szereplője volt a lemeznek, akik egy képzeletbeli nagyváros elhagyatott utcájába járnak kiteljesedni. Towpe azonban átszerkesztette akarva-akaratlanul:

Ahogy telt az idő, a fikcionális történeteket mesélő dalok/dalszövegek közé bekerült pár személyes és eddig kimondatlan gondolatokat hordozó szám is. Így valahol összeolvadt a képzelet és a tapasztalat, ebből pedig egy toxikus élményeket kibeszélő massza született.

Több, kifejezetten dúdolnivaló dallamcsokor is van, ami a számokat külön-külön is kiemeli a lemez, amúgy egységes, szépen felépített vonulatából. Ha nem ismernénk Towpe munkásságát, simán külföldi feltörekvőként lehetne hallgatni a lemezt, egyrészt a smooth angol szöveg miatt, másérszt pedig a koncepcióba helyezett, okosan komponált történetmesélés miatt is. Valóban egy utópisztikus, mégis valóságosnak tűnő hangulatot alkot a hallgatónak. A lemez producere Zwickl Ábel volt, aki a frankón összefésült hangzásért felelt, a vizuál részt pedig Csutorás Marci tervezte.