Új remixlemezzel karácsonyozik a BETWIXT
december 13, 2018

Az idei nyár végén jelent meg a BETWIXT második kiadványa, a Collect All And Save, duó ‘180809’ című lemeze mely három különböző, de egyformán experimentális dalt tartalmazott. Most mindhárom trekkhez készült egy-egy feldolgozás, így megszülve egy izgalmas remixlemezt.

A BETWIXT egy eredendően pécsi underground elektronikus zenei közösség, mely a baranyai megyeszékhely mellett a budapesti éjszakai életbe is be-beteszi a lábát. A BETWIXT célja, hogy egy olyan platform legyen, ahol vígan megfér egymás mellett a techno, a house, a futurebeats, a hiphop és a trap. Kiadóként igyekeznek ismert és kevésbé ismert producereknek is teret adni, így jöhetett létre ez az új kislemez is, ami CAAS – 180809 The Remixes nevet viseli.

•marion• friss név a BETWIXT háza táján, de ennél jobb belépőt el sem tudtunk volna tőle képzelni: a ‘Melf’ morcos techno zuhatagából egy kellemesen hömpölygő, de azért az eredeti track sötét hangulatát megtartó, ambient és techno között egyensúlyozó újragondolást kerekített.

A ‘180809’-et bõmber és Siaga együttes erővel vette kezelésbe: az eredeti receptbe beszállt az instrumentális hiphop/trap is, mint irányjelző és egy kis gitárjáték, hogy aztán a dal végén jövőbe mutató szintikkel teljesedjen ki a történet.

A harmadik remixet luvtoshima szállította: az acidtől fortyogó, népzenével fűszerezett ‘Szerelem’-nek adott merőben új köntöst. Egy lo-fi szőnyegbe tekert house indulót kapunk, elszállós szintikkel és a limitert erősen megdolgozó dobokkal.