Laza elveszésre invitál Bellboy első lemezének beharangozó számán
március 10, 2020

Nálunk mutatkozik be a tavalyi Szimpla Lemming programban is szereplő Dudellow zenekar akkordgazdag gitárosának, Harangozó Sebestyénnek az új projektje. Bellboy néven ezúttal a hip-hop és neo-soul stílusokban próbálja ki magát új lemezén, melynek ez az első dala.

Az ‘Anyone to find me’ nem akar több lenni annál, ami; egy izgalmas akkordmenetű, mégis fülbemászó hip-hop szám, melyet FlorasFloras énekhangja tesz teljessé. A dal készültébe bővebben is beavatott minket Sebestyén:

„A szólóprojekt ötlete sokszor felmerült már, mióta zenével foglalkozom, de sosem éreztem időszerűnek. Az első adagnyi dal mindegyikével megrekedtem a szerzői folyamat bizonyos szakaszaiban, így egyértelművé vált, hogy be kell vonnom társszerzőket, közreműködőket.

A tavasz folyamán dalonként megjelenő EP első dala az ‘Anyone to find me’, amit a fantasztikus Kiss Flórával közösen készítettünk, aki kirántott egy alkotói gödörből az énektémával, ami nagyon gyorsan megszületett, miután elküldtem neki a dal vázát és a dallam gyorsan bevonzotta a szöveget is.

Különösen hálás vagyok neki, amiért a rugalmasságával, remek ötleteivel és az irtó menő éneklésével hozzájárult ehhez a kísérleti projekthez.”

A trackkel való lazuláshoz a békés képi anyag is segítséget nyújt, a videó készültéről a következőket tudtuk meg:

„Nagyon szerettem volna videóval megjelentetni a szerzeményt és persze jó pár ötlet kavargott a fejemben ennek kapcsán is, aztán a leginkább minimál koncepciónál kötöttünk ki és tettünk egy kört egy februári szombat délelőtt a Jánoshegyi úton, fel a Tündér-szikláig Flórával és egy remek operatőr/vágó barátommal, Fekecs Bencével (Artee Studio powered by LZ production). Én tulajdonképpen csak Flóra kutyájára, Ajnára vigyáztam a snittek alatt, aztán egyszer csak elkészült a klip.

A Tündér-szikla egyébként az egyik kedvenc helyem a városban. Biztos voltam benne, hogy Flóra és a helyszín elviszik majd a balhét.”

Ha már szóba jött az EP terve, erről is kaptunk bővebb infókat:

„Az első négydalos EP-m címe Comfort zone lesz. Ezt talán felesleges is lenne megmagyarázni. A címadó dalban én éneklek, a többiben Kiss Flóra mellett Maszkura és Farkas Krisztina úgysmint Volkova is közreműködik majd, mellettük pedig legkedvesebb barátaim muzsikálnak. A legkomolyabb segítséget Ferencz Lászlótól kaptam, aki végigdobolta mind a négy számot. A Lacival közös triónk, a Dudellow basszusgitárosa, Dobó Zsombor és a Szabó Balázs Bandája ritmusszekciójának oszlopos tagja, Acsády Soma, illetve a kedvenc csellistám, Ölveti Mátyás is komoly szerepet vállalt abban, hogy egy-egy dal végleges formát öltsön. Mindebből pedig kiderül, hogy ez nem is annyira szólólemez, sőt…”

  • Ha fülbemászó dallamokra, lélekteli vokálokra és laza beatekre vágysz, mindenképp kövesd Bellboy-t, hogy ne maradj le a hamarosan érkező folytatásról!