Más irányból jönnek, de újra itt maradnak – Beat Dis klippremier
december 24, 2018

A Beat Dis már 2002 óta, azaz jócskán tinédzserkornak számító 16 éve létezik, és a Szombathelyről induló zenekar mindig is fontos szereplője volt a magyar alternatív zenei színtérnek. Habár nevüket legtöbben a kezdeti trip-hop trackjeikhez társítják (ki ne ismerné például a ‘Just Like’ című örökzöldet?!), a Csigó Tamás vezette banda 2014-es Revolt and other boring things című albumával éles kanyart vett és az addigi zene iránytól eltérve egy leginkább post-punkként definiálható úton indult el.

Ezt a tendenciát folytatva, hosszabb-rövidebb csendespihenők után, a zenekar zeneileg és tagjait tekintve is újraéledt; jelenleg az ötödik nagylemezükön dolgoznak, melyről egy számot már meg is mutattak a nagyérdeműnek.

Ez az ‘I Will Stay Again’ című dal, melyhez videó is készült Szabó Áron rendezésében, aki a századelős expresszionista némafilmeket idéző képi világgal és kézzel festett alakjaival adja vissza a szimbolikus történet borús goth-hangulatát.

A számot és a videót egyébként még novemberben a Brody Studióban, Szabó Áron kiállításának megnyitóján már debütálták, és most itt a klip, teljes pompájában, az egész internet számára elérhető formában:

  • A Beat Dist legközelebb egy jó adag új számmal február 28-án a Toldiban lehet majd elcsípni.