Az Akváriumba költözik át az első Reflektor fesztivál
június 14, 2022

A szervezők kedd reggel egy Facebook bejegyzésben értesítették a közönséget arról, hogy egy előre nem látható nehézség miatt a fesztivál az eredetileg tervezett helyszínen nem tud megvalósulni, ezért a belváros közepébe, azon belül az Akvárium Klubba költözik az izgalmas külföldi neveket sorakoztató kezdeményezés.

A koncepció változatlan, a lineup ugyanaz és még mindig 100% lesz a zene! A már megvásárolt jegyek is természetesen érvényesek az új helyszínre.

írják a szervezők.

A közlemény alapján az egyetlen lineupot érintő változás az, hogy a HOCUSPONY zenekar nem fog fellépni az új helyszínen. A teljes közlemény így szól:

„A területrendezés során olyan előre nem látható nehézségbe ütköztünk, aminek a kiküszöbölése a fesztiválig hátralévő időben sajnos nem megoldható. De jó hír, hogy sikerült beköltöznünk a legbelebb belvárosba és július 14-16 között birtokba vesszük az Akvárium Klub minden egyes zegét és zugát, a terasztól a nagy hallig! Így aztán tényleg már csak akkor lehetne közelebb a buli, ha nálatok otthon rendeznénk meg, de talán annak a szomszédok nem örülnének annyira. A koncepció változatlan, a lineup ugyanaz és még mindig 100% lesz a zene! A már megvásárolt jegyek is természetesen érvényesek az új helyszínre.”

A szervezőknek gyorsan feltettünk pár fontos kérdést a friss helyzettel kapcsolatban:

Milyen probléma adódott az eredeti helyszínnel?

A területről több mint egy éve egyeztettünk és az előzetes felmérések alapján felkészültünk a területrendezésre, amit május közepén meg is kezdtünk, hogy 2 hónap alatt minden szükséges munkát el tudjunk végezni. Viszont menet közben olyan váratlan nehézségbe ütköztünk, amit a fesztiválig hátralévő egy hónapban nem láttunk megvalósíthatónak, ezért idén nem tudjuk Kőbányán megtartani a rendezvényt.

Miért az Akváriumra esett a választás?

Azt tartottuk szem előtt, hogy mégha nem is az eredeti terveknek megfelelően, de megtartsuk a Reflektort. Olyan helyszínt kellett keresnünk, ahova a rövid idő alatt, nagyobb tereprendezés nélkül, át tudunk települni. Végignézve az opciókat és az elérhetőséget az Akvárium tűnt az legjobb megoldásnak. A fesztivál továbbra is 100%-ban a zenéről szól, fellép rengeteg izgalmas és aktuális nemzetközi zenekar, akik  még egyáltalán nem jártak nálunk vagy csak ritkán fordulnak meg itthon. Legfőbb célunk mindig is az volt, hogy azt a pillanatot megteremtsük, amikor egy koncerten nézőként egyszer csak megszűnik a külvilág és magával ragadt minket a zene és ehhez minden körülmény adott. Ráadásul az eredetileg tervezett 3 színpad helyett 4 helyszínen tudjuk majd megvalósítani a programot így lesz napsütés és zene a teraszon, hajnalig táncolás a VOLT lokálban és klasszikus koncert és buli hangulat a kis- és nagyhallban. Nem utolsó sorban pedig mindez a város kellős közepén. 

Az V. kerületben elég szigorúan tekintenek az éjszakai zajforrásokra, megtarthatóak a koncertek az eredeti ütemterv szerint?

Az Akvárium klub 4 helyszínét is belakjuk így abszolút tudunk egy fesztiválos ütemtervet tartani itt is és hajnalig tud több helyszínen is szólni a zene. A teraszon tartott koncertek pedig még 10 óra előtt véget érnek majd.